103 GODINE ŽIVOTA NA SELU! Baka Stanka je vedrog duha, ne može da zamisli život u GRADU: Ovde sam se rodila, uvek sam bila ZDRAVA!
Foto: Printscreen/Jutro za sve

Međunarodni je dan žena na selu

103 GODINE ŽIVOTA NA SELU! Baka Stanka je vedrog duha, ne može da zamisli život u GRADU: Ovde sam se rodila, uvek sam bila ZDRAVA!

Žena -

Kada nekome poželimo da živi 100 godina, često ne verujemo da se to može ostvariti. Oni retki poput bake Stanke iz sela Ljubogošta kod Pala nam kazuje da je moguće. Ona ima 103 godine i vedrog je duha. Rođena je 1918. godine i proživela je teška i dobra vremena, ali rodno selo nikada nije napustila.

foto: Printscreen/Jutro za sve

"Rodila 4 sina i jednu ćerku, imam 9 unučadi, 12 praunučadi. Fino me gledaju, dobro mi je, ako nema vetra volim da izađem napolje, a dokle to ne znam", rekla je baka, pa otkrila da je uvek bila zdrava.

"Ja sam se rodila na selu, nikada nisam išla doktoru. Zdrava sam bila uvek, uvek je bilo rakije, uvek se pekla rakija. Nisam se napijala, sve je umereno bilo"., bila je iskrena.

Ona je istakla da sada živi sa sinom i porodicom.

"Nikad mi nije bilo teško raditi. Sa mnom su deca radila. Sejali smo žito, krompire, grašaK. Lepo se živelo. Ne bih volela da živim u gradu, samo na selu."

foto: Printscreen/Jutro za sve

Njena snaha je ispričala da je na selu teško živeti i da sve više ljudi napuštaju domovinu i odlaze u grad.

"Na selu je lepo živeti, amo treba raditi puno, nekada je lepo. Može se lepo živeti, a nije baš lako.", rekla je ona.

"Dosta njih ide, prazne su kuće, neće da rade i svi odu. Ovde su ostale još dve, tri kuće. Mora se raditi", rekla je baka u emisiji "Jutro za sve".

Kurir.rs / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track