PRAVE, DOMAĆE VANILICE! Sočne, mekane i pune džema: Po starom receptu!
Foto: Printscreen

UKUSNO

PRAVE, DOMAĆE VANILICE! Sočne, mekane i pune džema: Po starom receptu!

Žena -

Za bečke vanilice tvrde da su, zapravo, nastale po engleskom receptu! Ono što je sigurno jeste da su ovo savršeni sitni kolači, po mišljenju mnogih.

Sastojci:

250 gr putera

50 gr prah šećera

250 gr brašna

džem po želji

prah šećer za posipanje vanilin šećer

Za krem:

100 gr putera

200 gr prah šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

Umutite penasto puter sa šećerom, pa dodajte brašno. U pleh stavite pek-papir i špricem formirajte pune krugove (da nemaju šupljinu u sredini).

Pecite 13-15 minuta, na temperaturi od oko 180C, tek da dobiju bledozlatnu boju.

Vadite pažljivo na rešetku i ostavite ih da se potpuno ohlade. Polovinu ukupnog broja biskvita namažite džemom po želji, pa polako špricom nanesite krem od vanile.

Pažljivo pritisnite drugim, "praznim" biskvitom da dobijete "sendvič".

Pospite prah šećerom koji ste prethodno zamirisali vanilom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepa i srećna/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track