KORISNI SAVETI ZA DAME: Izaberite pravu nijansu pudera!
Foto: Shutterstock

OSNOVE ŠMINKANJA

KORISNI SAVETI ZA DAME: Izaberite pravu nijansu pudera!

Žena -

Puder predstavlja osnovu šminkanja i gotovo da nema pripadnice ženskog pola koja ga bar s vremena na vreme ne koristi. Ali, kako odabrati pravu nijansu

Potraga za puderom koji nam najviše odgovara muka je svih žena na svetu. Ovih nekoliko saveta vam može pomoći da noćna mora postane prošlost.

1. Pravo mesto za određivanje nijansi

Česta greška koju pravimo pri odabiru pudera koji bi nam najviše odgovarao jeste da ga biramo upoređujući njegove nijanse na pogrešnim mestima - rukama ili licu.

Najlakši i najbrži način odabira boje pudera jeste da izaberemo onu koja je najbliža našem tenu i to pokušavamo na mestu između lica i vrata. Ako se ne vidi prelaz, to je savršena boja pudera. Isto tako najbolje je određivati nijansu pudera na dnevnom svetlu ili na svetlu koje je približno dnevnom.

2. Određivanje podtona i tona kože

Još bliže savršenoj nijansi pudera bićemo ako ga biramo po podtonu naše kože. Podton je najlakše odrediti tako što pogledamo svoj ručni zglob i vidimo kakve su nam vene. Ako su nam vene plave, onda idemo na hladniji ton i biramo ružičaste podtonove, ako su nam žile zelene, biramo toplije, odnosno bež ili žućkaste tonove.

3. Koju vrstu pudera koristiti?

Danas na tržištu postoji veliki izbor različitih vrsta pudera. Puder birajte u odnosu na stanje vaše kože. Za izrazito suvu kožu odličan izbor može biti BB ili CC krema, od kojih neke odlično prekrivaju nedostatke, a pritom hrane našu kožu i ne ostavljaju težak osećaj na našem licu.

Tečni puderi koji na kraju daju mat izgled biće odlični za masniju kožu, a za onu još masniju koristite mineralni puder u prahu. Zapamtite, uz pravilnu negu i hidrataciju lica svaka podloga će izgledati bolje, a pogotovo kada se izabere po ovim važnim i jednostavnim koracima.

(Kurir, Foto: Shuttershtock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track