Uživajte u ovoj poslastici.
Potrebni sastojci:
- 1 kašika šećera - 1/2 kocke kvasca - 100 ml tople vode - 100 ml jogurta - 1 žumanac - 1 prstohvat soli - 1/2 kašičice praška za pecivo - 300-400 g mekog brašna tip 400 - 50 ml ulja koštica grožđa - 70 g suvih šljiva - 4 kašike džema od šljiva - 1 kašičica ravna rendanog đumbira - 1/4 kašičice cimeta - 1 kašika majoneza
Način pripreme:
U toplu vodu stavite kvasac i šećer. Samo da se rastopi kvasac. Dodajte sve tečne sastojke i dobro sjedinite. Dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano kašiku po kašiku dodajte brašno. Kada dodate 300 grama onda dodajte još malo. Gledajte da vam testo bude mekano i pufnasto, a da se ne lepi. Bukvalno ivica između lepljivog i nelepljivog.
Testo prekrijte krpom i ostavite da narasta da se duplira. Za to vreme napravite fil. Štapnim mikserom grubo ispasirajte suve šljive sa đumbirom i cimetom. Da ostanu malo parčići suvih šljiva. Razvijte testo što tanje. Oko četvrtina prsta recimo. Premažite celo testo i pažljivo u rolajte što tanje. Stavite u podmazan pleh za štrudlu.
Kurir.rs/recepti.com/M.M.