KURIR POKLANJA KUVAR: U subotu, 7. novembra: NAJLEPŠA SLATKA I SLANA PECIVA
Foto: Kurir

KURIR POKLANJA KUVAR: U subotu, 7. novembra: NAJLEPŠA SLATKA I SLANA PECIVA

Žena -

Dnevne novine Kurir u subotu, 7. novembra, svim čitaocima poklanjaju KUVAR: NAJLEPŠA SLATKA I SLANA PECIVA - sočna, meka i bogatog ukusa, idealna za hladnije dane koji nam dolaze.

Priprema peciva i nije baš omiljen kulinarski poduhvat nestrpljivih domaćica zbog mešenja testa i čekanja da ono naraste. Ali i za to postoji rešenje - poklanjamo vam 8 trikova za dobro testo, kao i 5 važnih saveta!

Ukoliko volite slana peciva koja su mekana kao duša, štapići s kimom i susamom će vas oduševiti. Za one koji vole peciva s jačom aromom tu je domaće pecivo s belim lukom i parmezanom. Tu je i recept za školjkice s raznim punjenjima, kupus kifle, pletenice sa sirom i spanaćem i prasiće.

Za one koji vole da jedu peciva za doručak ili večeru tu su recepti koji će vas oduševiti na prvi zalogaj: trouglovi sa sirom, italijanska fokača, pecivo s lukom, langoš (mađarski specijalitet).

Ali ne zaboravimo i na one koji više vole slatko zadovoljstvo na tanjiru - ova meka, pahuljasta peciva jednostavna su za pripremu, a osvajaju na prvi pogled: peciva s različitim nadevima, rolnice od cimeta, pletenica od čokolade, jastučići od šumskog voća.

Kao poseban delikates izdvojili smo mekane i mirisne buhtle sa džemom - ovaj starinski recept odmah će vas vratiti u detinjstvo!

Oni koji ne preferiraju belo brašno obavezno treba da probaju recepte za zdrave užine koje smo izdvojili za vas: voćni kolač, crni hleb i lanene pločice za 15 minuta.

Za kraj, tu su bakini recepti za jela koja će ugrejati vaš dom i ispuniti ga najlepšim mirisima jeseni: slatka izvrnuta pogača, italijanski karnevalski desert (kroštule), ružice i bakine krofne.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track