SAVETI DERMATOLOGA: Koliko hidratantne kreme treba naneti na kožu
Foto: Profimedia

ZA ZDRAVO I SVEŽE LICE

SAVETI DERMATOLOGA: Koliko hidratantne kreme treba naneti na kožu

Žena -

Koža može da upije samo određenu količinu hidratacije, a sva dodatna hidratantna krema koju nanesete jednostavno će ostati na vrhu i učiniti da koža izgleda masno. U zavisnosti od formule, previše hidratantne kreme moglo bi da začepi pore i prouzrokuje pucanje kože, tvrde dermatolozi.

Šta učiniti ako primetite pukotine na koži? Dermatolozi kažu da ne nanosite više taj proizvod, nego jednostavno promenite kremu koju koristite. Čak i ako je vaša formula u prošlosti dobro funkcionisala, koža je organ. Stvari se menjaju i, u zavisnosti od sezone, našoj koži je potrebna drugačija nega. Ako osećate da neki proizvod ne hidrira kožu dovoljno, potražite drugi. Naravno, ne postoji jedan ispravan odgovor. Svaka koža može podneti različitu količinu vlage. Ali, generalno, dermatolozi ne preporučuju više kreme od veličine jednog novčića. Kako biste bili sigurni da ste pokrili sva suva područja, jednostavno rasporedite kremu po licu, a zatim je umasirajte u kožu. Možda bi čak trebalo i utisnuti kremu dlanovima kako biste bili sigurni da formula ulazi u kožu.

Savet plus Donosimo vam mali trik za superhidrataciju, koji, ako do sada niste, obavezno morate početi da primenjujete: ne brišite lice peškirom nakon umivanja. Ne pritiskajte i ne trljajte lice, već jednostavno odložite peškir i dozvolite koži da sama pokupi vodu, ali pre nego što se lice sasvim osuši, dok je još vlažno, počnite sa postupkom nanošenja kreme uz masažu. Na ovaj način koža mnogo brže i bolje upija hranljive sastojke iz kreme i bukvalno vodu zaključava u kožu, nakon čega ona dugo ostaje nežna i baršunasto meka.

foto: Profimedia

(Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja