Najnovije vesti

EMBRION ZAMRZNUT 1992: Rođena beba 2 godine mlađa od majke (29), a 3 godine od bliznakinje
Foto: Profimedia

Tina (29) i Ben Gibson (36) usvojili njen embrion.

EMBRION ZAMRZNUT 1992: Rođena beba 2 godine mlađa od majke (29), a 3 godine od bliznakinje

Žena

Rođena beba dve godine mlađa od majke, tri godine od bliznakinje Iako je Moli Gibson rođena pre mesec dana, mogla je da bude rođena u bilo kojem trenutku u prošlih 27 godina.

Embrion iz kojeg je rođena zamrznut je 1992. godine i ostao je u tom stanju sve do februara, kada su Tina (29) i Ben Gibson (36) usvojili njen embrion. Tina je rodila Moli krajem oktobra, skoro 27 godina nakon što je embrion zamrznut.

Moli je rođenjem postavila novi rekord za najstariji zamrznuti embrion koji je rezultirao rođenjem. Prošli je držala njena starija sestra Ema.

„Sa Emom smo bili presrećni da smo dobili bebu. Sa Moli je isto. Malo je smešno – idemo ponovo i sa novim svetskim rekordom“, kaže Tina Gibson.

Gibsonova je postala trudna sa Emom i Moli uz pomoć Nacionalnog centra za doniranje embriona, gde se skladište zamrznuti embrioni koji nisu iskorišćeni u in vitro oplodnji.

Porodice mogu da usvoje neiskorišćene embrione. Moli i Ema su i genetske sestre, jer su embrioni donirani i zajedno zamrznuti 1992. godine.

Ema, starija ćerka Gibsonovih, rodila se u novembru 2017. godine i postavila rekord za najduže zamrznuti embrion koji je rezultirao rođenjem. Njen embrion je bio zamrznut 24 godine.

kurir.rs/SBB

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...