DIZAJN ZA SVAKI DOM: Kreveti i dušeci koji se vole

DIZAJN ZA SVAKI DOM: Kreveti i dušeci koji se vole

Zabava -

Izbor kreveta i dušeka za nov stan ili kuću je prilika da sebi i svojoj porodici priuštite najbolji ugođaj kada je u pitanju spavanje. Zdrav san je imperativ od koga ne treba nikada odustajati.

Dizajn za svaki dom

Moderni kreveti za spavaću sobu dizajnirani su tako da se vizuelno uklapaju sa više stilova dizajna enterijera. Uglavnom su napravljeni od prijatnih sedefastih štofova koji prekrivaju stabilnu konstrukciju od punog drveta i gvožđa. Neki kreveti su više svedeni tako da mogu da se uklope u minimalističke enterijere, dok su drugi znatno atraktivniji sa baršunastim uzglavljem.

Spavaća soba je mesto u kojem provodimo mnogo vremena tokom života i treba da bude vrlo prijatna. Enterijer spavaće sobe utiče na atmosferu u njoj, utiče na raspoloženje od kako otvorimo oči, a time i na kvalitet života u celini. Krevet obično dominira spavaćom sobom zbog oblika i veličine, pa treba da bude lep.

Kada se odlučujete za dizajn kreveta jednostavno birajte onaj za koji će vam biti žao da deluje neuredno nakon što iz njega ustanete. U svakom slučaju krevet je deo nameštaja koji zaista treba da deluje privlačno.

Kada se odlučite za svoj krevet možete birati da li želite da bude obložen štofom ili kožom. U oba slučaja radi se o materijalima visokog kvaliteta i postojanosti, takođe i prilično lakim za održavanje.

Udobnost je najbitniji kriterijum

Budući da je krevet najkorišćeniji komad nameštaja od najvećeg je značaja da nam u celini odgovara. To znači da treba da bude odgovarajućih dimenzija i pre svega vrlo udoban. Samo odgovarajući dušek može da pruži adekvatnu potporu kičmi i odmor tokom sna.

Udobnost kreveta treba proveriti prilikom kupovine, ali najčešće se radi samo o različitim dušecima koji se biraju za kutiju od kreveta. Sam krevet treba da bude stabilan, čvrst, lagan za nameštanje i odlična potpora za dušek na kom se leži.

Dušeci nove generacije

Poslednjih godina dušecima za spavanje se poklanja velika pažnja i to sa punim pravom. Kreirani su tako da pružaju potporu celom telu tokom perioda odmora, ali i da pružaju zaštitu od bakterija, grinja i raznih alergena.

Dušeci su bazirani na inovativnoj open cell tehnologiji koja obezbeđuje odlične mikroklimatske uslove, što garantuje miran san. Svi dušeci su testirani i imaju veoma dug vek trajanja, zapravo i nisu skloni raubovanju kao što je to bio slučaj sa klasičnim dušecima.

U zavisnosti od ličnih afiniteta možete se odlučiti za tvrđe dušeke koji pružaju nešto jaču potporu i one mekše od fine memorijske pene. Dušeci su obloženi pamučnim platnom tako da nema iritacija koje inače izaziva sintetika. Možete izabrati one sa Sky cell penom, HR penom, memorijskom penom i High Resilence. Ukoliko imate problema sa kičmom ili kukovima, preporuka je fantastični Ortopedic dušek koji će podržati oporavak i zdrav san.

Prostor za odlaganje u krevetu

Pojedini modeli su više nego praktični zahvaljujući prostranoj kutiji za odlaganje posteljine koja se nalazi ispod kreveta. Lako se otvara izvlačenjem sa obe strane kreveta, što omogućava razdvajanje stvari. Pored posteljine, fioke ispod kreveta su pogodne i za odlaganje raznih drugih stvari koje nemaju svoje mesto u domu ili ne treba da zadržavaju prostor.

Izbor kvalitetnog dušeka je uvek dobra incesticija za zdravu budućnost.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track