Najnovije vesti

VASINA TORTA NA TRADICIONALAN NAČIN! Puna fila, a sa ovim dezertom nikada nećete pogrešiti!
Foto: youtube/Bokina kuhinja

recept

VASINA TORTA NA TRADICIONALAN NAČIN! Puna fila, a sa ovim dezertom nikada nećete pogrešiti!

Žena

Idealna odluka ako još niste izabrali šta ćete od slatkiša praviti za praznike

Sastojci za koru:

5 jaja 5 kašika šećera 6 kašika mlevenih oraha 1 kašika brašna

Fil:

200 g mlevenih oraha

1 dl mleka 100 g šećera 4 žumanca 4 kašike šećera 1 narandža 100 g čokolade 250 g maslaca

Za šlag:

4 belanca 250 g šećera

Vasina torta
foto: youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati muteći jedno po jedno od 5 žumanaca, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Masu staviti u kalup prečnika 26 cm i peći.

Fil:

Mleko i 100 gr šećera ugrejati i popariti mlevene orahe. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, prokuvati na pari. Umutiti maslac, dodati masu od oraha, masu od žumanaca, sok i rendanu koru 1 narandže, 100 gr istopljene čokolade.

Šlag:

U posudu staviti 250 gr šećera i 1,5 dcl vode. Kuvati dok sirup ne bude jako gust. Umutiti 4 belanca i postepeno dodavati vruć sirup neprestano muteći. Mutiti dok se smesa ne ohladi. Filovati: kora, fil pa šlag od belanaca.

Vasina torta
foto: youtube/Bokina kuhinja

Kurir.rs/tortekolaci.com/M.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...