Potaži su odličan izbor, bilo da su predjelo ili obrok. Naravno, naše bake su najlepše potaže pravile, ali uz ovaj recept možete probati da se vratite u detinjstvo i oživite neke uspomene. Potaž je dobar zimi jer će vas ugrejati. U svakom slučaju, ukusan i lagan obrok. Danas vam donosimo recept sa bundevom. Malo neobično, ali ukusno. I što je najlepše, jednostavno se sprema.
Sastojci:
- 300 gr bundeve
- 1 veća šargarepa (ili dve manje)
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- prazi luk (po ukusu)
- kocka za supu (kokošija)
- maslac (puter)
- so, biber, peršun
- pavlaka (opciono)
Priprema:
Iseckati bundevu i ostalo povrće na kockice. Staviti u litar vode i kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata. Ubaciti kocku supe i kuvati po uputstvu. skinuti sa ringle i izmiksati štapnim mikserom ili blenderom, u zavisnosti šta koristite. Lepo izmiksati, vratiti u šerpu, dodati pola pola kašičice maslaca i promešati i ostaviti dva, tri minuta na ringli. Dodati biber, peršun i posoliti ukoliko ima potrebe za tim. Po ukusu, možete dodati i kašiku pavlake prilikom serviranja.
BONUS VIDEO:
(Kurir.rs/A.M.)