Najnovije vesti

UKUSNA, LAGANA I KREMASTA SLADOLED TORTA! Topi se u ustima: Ukus koji osvaja!
Foto: Printscreen/You Tube/CooKing

recept

UKUSNA, LAGANA I KREMASTA SLADOLED TORTA! Topi se u ustima: Ukus koji osvaja!

Žena

Torta je veoma ukusna, lagana, kremasta, kao sladoled. Bukvalno se topi u ustima.

torta
foto: Printscreen/You Tube/CooKing

Sastojci:

Za fil:

4 žumanceta 600 ml mleka 10 g vanilin šećera 80 g šećera 40 g pudinga od vanile 1 kašika gustina 125 g malslaca 120 g čokolade (100 g za kuvanje i 20 g čokolade sa lešnicima) 1 kašičica kakaoa 40 g lešnika 30 g mlevene plazme

Za koru:

4 belanceta prstohvat soli 100 g šećera 80 g brašna 50 g lešnika 1 kašičica praška za pecivo

Za dekoraciju:

šlag (70 g + 100 ml mleka)

rendana čokolada

torta
foto: Printscreen/You Tube/CooKing

Priprema:

Prvo pripremite fil, a dok se on hladi ispecite koru.

Za fil: Stavite 400 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, da se kuva. Za to vreme u činiji sjedinite žumanca sa pudingom od vanile, kašikom gustina (ili brašna) i 200 ml mleka. Umućenu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne. Sklonite fil sa šporeta i dodajte čokoladu i kakao. Fil prekrijte sa folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se ohladi. Ohlađenom filu dodajte maslaca i umutite mikserom. Dodajte sitno seckane (ili mlevene) lešnike i mleveni keks, pa umutite mikserom, da se sastojci sjedine.

Za koru: Krenite da mutite belanca sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne dobijte šne. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i sitno seckane lešnike.

Kalup prečnika 24 cm premažite uljem i pospite brašnom ili stavite pek papir. Preko izlijte umućena belanca. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15 minuta. Ukoliko ste stavili pek papir skinite ga, pa preko kore postepeno prelijte 100 ml mleka. Koru izbockajte viljuškom, kako bi bolje upila mleko. Preko sipajte čokoladni fil.

Ostavite tortu preko noći u frižideru da se fil stegne. Tortu dekorišite sa šlagom i rendanom čokoladom ili po želji.

torta
foto: Printscreen/You Tube/CooKing

Kurir.rs/cooking.rs/M.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...