KROASANI SA SUVIM GROŽĐEM! Poslastica kojoj niko neće odoleti, prste da POLIŽEŠ!
Foto: Printscreen/Bakina Kuhinja

recept

KROASANI SA SUVIM GROŽĐEM! Poslastica kojoj niko neće odoleti, prste da POLIŽEŠ!

Žena -

Punjene kroasane možete da napravite u raznim varijantama, ali sa suvim grožđem će vas potpuno oduševiti

Potrebno je:

100 ml mleka100 ml jogurta 500 gr brašna 3 kašike ulja 1 jaje korica limuna 15 gr kvasca soli 1 kašika šećera za nadev: 100 gr suvog groždja malo ruma malo ulja

kroasan
foto: Printscreen/Bakina Kuhinja

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakom mleku, dodati šećer. Kad zapeni kvasac ubaciti u brašno, dodati 3 kašike ulja, soli, koricu limuna i jaje . Sve dobro umesiti po mogućstvu mikserom za testo. Ostaviti testo da odmori 30 min. Testo podeliti na 4 dela . Obraditi svaki deo testa oblikovati loptice pa pokriti da odmoriti 5-10 min. Svaku lopticu razviti oklagijom malo u dužinu, pa premazati uljem. U donji deo staviti suvo groždje koje smo potopili u mlaku vodu i malo ruma. (ocediti) Gornji deo testo iseći na taanke trakice koliko se može. Uviti testo kao kiflu i redjati u podmazan pleh u krug. Sredina ostaje prazna. Odmoriti 20 min. pa premazati žumancetom. Peći na 190 stepeni c oko 40 min.

kroasan
foto: Printscreen/Bakina Kuhinja

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

02:06

TIJANA BOGIĆEVIĆ VODI PRIVATAN BIZNIS U AMERICI: Dugo sam bila ZAROBLJENA ovde, ali i tamo je KRIZA! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track