PLANINA JE IDEALNO MESTO ZA BORAVAK TOKOM VRELIH DANA: Doživite nezaboravno letovanje na Kopaoniku ili Tari
Foto: Đorđe Petrović

PLANINA JE IDEALNO MESTO ZA BORAVAK TOKOM VRELIH DANA: Doživite nezaboravno letovanje na Kopaoniku ili Tari

Zabava -

Ako ste od onih koji misle da planina ima svojih draži samo tokom zime u zabludi ste.

Planina je idealno mesto za boravak tokom vrelih letnjih dana, jer ne samo da ćete se rashladiti uživajući u blagom povetarcu, već će vam letovanje na planini ostatu u trajnom sećanju.

Toplo vreme omogućava duge i prijatne šetnje, istraživanje okoline kao i niz drugih aktivnosti koje letnji odmor na planini čine uzbudljivom i opuštajućom avanturom. Ukoliko ste adrenalinski zavisnik Kopaonik je idealno mesto za vas. Međutim ukoliko želte spoj sa prirodom, meditaciju i opuštanje uz cvrkut ptica predlažemo vam letovanje na Tari.

Letovanje na Kopaoniku

Osim prijatne klima i blagog povetarca letovanje na Kopaoniku je uzbudljivo, jer pruža brojne zanimljive aktivnosti. Kada vam dosade šetnja i lenčarenje možete se fizički aktivirati kako biste napunili baterije. Bez obzira da li odaberete rashlađivanje na bazenu ili priliv adrenalina letnje avanture na Kopaoniku će svakako biti doživljaj za pamćenje.

Smeštaj na Kopaoniku

Kopaonik smestaj se odlikuje brojnom i raznovrsnom ponudom tako da od vaših afiniteta zavisi da li ćete odabrati apartman u samom centru ili neki od atraktivnih smeštajnih kapaciteta na obroncima ove nestvarno lepe planine.

Bob na šinama za adrenalinske zavisnike

Uzbudljiva aktivnost koja će pojačati lučenje adrenalina je svakako bob na šinama. Ovo je neverovatna letnja atrakcija, jer spuštanjem kroz prirodno šumsko okruženje doživećete nezaboravnu letnju avanturu. Prepustite se i uživajte u nezaboravnom spustu, jer bob na šinama je bezbedan čak i za roditelje sa manjom decom.

Vožnja žičarom na Pančićev vrh

Ukoliko odaberete da se popnete žičarom na Pančićev vrh uživaćete u vožnji i maćete prilike iz ptičije perspektive da sagledate sve čari ove neverovatne planine.

Zip lajn kao nezaboravno iskustvo

Zip lajn predstavlja pravi adrenalinski užitak. Iako je ovaj sadržaj dostupan skoro na svim planinama, prvi zip lajn je postavljen upravo na Kopaoniku. Prepustite se posebnom panoramskom uživanju dok „prelećete“ sa jedne na drugu stranu.

Mountain cart kao letnja verzija sankanja

Ukoliko uživate u sankanju vreme je da probate i letnju verziju sankanja. Mountaincart je trotočkaš koji vam omogućava izuzetno adrenalinsko iskustvo vozeći ga po posebnoj kopaoničkoj stazi.

Džip safari avantura

Ukoliko odlučite da provedete nezaboravan dan u prirodi možete odabrati jednu od mnogobrojnih Džip safari avantura. Vožnja terenskim vozilima po strmim padinama ukrašenim zelenim livadama koje su pomešane sa belim stenama litica će doprineti dodatnom uživanju.

Orlove stene – poligon za paraglajding i alpinizam

Ukoliko ste egzibicionista ovde imate izuzetnu priliku da isprobate paraglajding. Zajedno sa instruktorom se otisnite u vazduh sa fenomenalnih padina i poletite poput ptice bez straha. Doživljaj je neverovatan.

Letovanje na Tari

Ukoliko vaš izbor bude Tara možete očekivati uzbudljiv i nezaboravan provod tokom leta. Osim što ćete uživati daleko od gradske vreve i nesnosne vrućine priuštićete sebi nezaboravno letovanje nakon koga ćete osetiti neverovatan priliv energije.

Smeštaj na Tari

Kako biste se prepustili potpunom uživanju, na vreme rezervišite Tara smestaj a potom krenite u obilazak ove nestvarno lepe planine. Na tari se nalaze mnogobrojni privatni apartmani i hoteli koji će vam obezbediti udoban i prijatan smešta.

Nacionalni park Tara

Nacionalni park Tara je idealno mesto za ljubitelje prirode tako da osim što ćete uživati u zanimljivostima i atrakcijama koje nudi sasvim sigurno je da ćete se nakon odmora vratiti relaksirani, puni energije i spremni za nove životne izazove.

Mitrovac na Tari je idealan za sve generacije

Mitrovac na Tari je bogat sadržajima za sve generacije. Obiluje stazama za šetnju, livadama kao i šumskim putevima. Slušajući cvrkut ptica uživaćete u svežem planinskom vazduhu.

Tepih livada i pravi spoj sa prirodom

Tepih livada je smeštena u blizini Mitrovca. Njeno meko zemljište se ugiba pod nogama tako da stičete utisak da hodate po neverovatno mekom tepihu. Kako bi ugođaj bio kompletan preporučujemo vam da hodate bosi.

Banjska stena kao zaštitni znak Tare

Banjska stena se ubraja među najlepše i najpoznatije vidikovce u Srbiji. Hodajući lagano šumskim putem stići ćete do panoramske tačke odakle se pruža neverovatan prizor. Osim što imate pogled na jezero Perućac, odavde imate sjajan pogled na kanjon Drine kao i na Bosnu.

Bilješka stena i Pančićeva omorika

Bilješka stena je izuzetan vidikovac sa kog ne samo da ćete imati pogled na kanjon Drine već ćete ovde moći da vidite vretenasta stabla Pančićeve omorike kao i kolibu koja je napravljena za potrebe snimanja filma „Ptice koje nikad ne polete.“ Osim sjajnih vidikovaca, Tara se odlikuje i jezerima koja će doprineti da vam odmor na ovoj planini bude idealan tokom letnjih dana.

Jezero Perućac i vožnja brodićem

Nadomak Tare nalazi se jezero Perućac smešteno u prirodnom zavoju kanjona Drine i predstavlja jednu od najznačajnijih turističkih atrakcija ovog kraja. Osim kupanja u smaragdnoj boji jezera možete uživati u vožnji brodićima i kajacima, ili se priključiti nekoj organizovanoj brodskoj turi i otploviti do Višegrada.

Zaovinsko jezero i uživanje u netaknutoj prirodi

Zaovinsko jezero je idealno mesto za istinske zaljubljenike u prirodu. Ušuškano na planini Tari svojom bistrom vodom privlači turiste iz različitih krajeva. Osim što predstavlja idealno mesto za odmor i opuštanje, pruža vam mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi. Smatra se da je baš na ovom mestu najuočljivija povezanost čoveka sa prirodom. Za bilo koju od ove dve destinacije da se odlučite, svakako ćete uživati, jer su obe planine neverovatno zanimljive i odlikuju se brojnim specifičnostima. Kopaonik nesumnjivo dovodi do priliva adrenalina, dok je Tara idealna za meditativno opuštanje. Izbor je na vama!

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track