NAPRAVITE PICU BEZ TESTA: Ako izbegavata BRAŠNO, ovaj RECEPT je idealan za večeru
Foto: Profinedia

gosti će se oduševiti

NAPRAVITE PICU BEZ TESTA: Ako izbegavata BRAŠNO, ovaj RECEPT je idealan za večeru

Žena -

Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.

Pica
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 400 grama mlevenog mesa
  • jedan plavi patlidžan
  • 4 čena belog luka
  • jedna crvena paprika
  • jedan paradajz
  • 100 grama gaude
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
  • ulje po potrebi

Priprema: Patlidžan ispecite u rerni, pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim belim lukom. Posolite i pobiberite.

Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poređajte papriku isečenu na trake i kockice paradajza.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.

Pica
foto: Profimedia

kurir.rs/glosi

Bonus video:

01:37

Seka otkrila kakva je kao majka, supruga i snajka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track