HLEB SA ČVARCIMA, TOPI SE U USTIMA! Starinski recept koji će svi OBOŽAVATI!
Foto: Shutterstock

UKUSNO

HLEB SA ČVARCIMA, TOPI SE U USTIMA! Starinski recept koji će svi OBOŽAVATI!

Žena -

Francuska salata, tvrdo kuvana jaja, šunka i mladi luk još su ukusniji uz mirise toplog domaćeg hleba.

Za još više arome ili boje suvim sastojcima dodajte i koju kašičicu kurkume i slatke mlevene paprike koja će se savršeno slagati s čvarcima.

čvarci
foto: Profimedia

Sastojci za hleb s čvarcima:

400 g glatkog brašna 100 g oštrog brašna 1 dl mleka kašičica šećera keica suvog kvasca 2 kašičice soli 2 kašike jogurta 6 kašičica masti 60 g mlevenih čvaraka 2 dl vode

Priprema: 1. U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri. 2. Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo. 3. Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom. 4. Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 C.

hleb
foto: Shutterstock

Kurir.rs/punkufer.hr/M.M.

BONUS VIDEO:

00:24

BRENA BAŠ ZNA DA UŽIVA! Pevačica otputovala u Crnu goru, snimila VRHUNSKI pogled iz aviona, pa se NJEMU posebno obratila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track