Kolač sa jagodama gotova za svega 20 minuta, a pritom se ne peče.
Potrebno je:
150 gr plazme mlevene 100 gr mlevenih oraha 100 gr otopljenog maslaca 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum 100 gr žele bombona 2 kašike mleka ili soka 200 ml slatke pavlake 100 gr kisele pavlake 1 kesica želatina orah za posipanje ili čokolada 500 gr jagoda ili drugog voća (malina kupina banana) itd.
Priprema
U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .
Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu.
Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čikolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe.
Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera. Možete dodati šećer po ukusu i uživanje može da počne.
Kurir.rs/bakina kuhinja/M.M.