UZ SAMO NEKOLIKO KORAKA IMAĆETE PUNIJE USNE: Evo kako ih povećati bez hijalurona i silikona!
Foto: Profimedia

lako je

UZ SAMO NEKOLIKO KORAKA IMAĆETE PUNIJE USNE: Evo kako ih povećati bez hijalurona i silikona!

Žena -

Vaše usne mogu izgledati punije i sočnije bez hemije, igala i noža, samo treba da naučite kako pravilno da ih našminkate, a da ne izgledate umazano.

Pre nego što se odlučite za botoks, hijaluronske filere i druge estetske poduhvate, pogledajte šta možete da uradite čarobnim štapićem zvanim šminka koji vaše usne može učiniti vizuelno većim.

žena, Usne, Karmin, Ruž
foto: Profimedia

Pripremite usne

Kao što i lice pripremate za tečni puder, tako treba i usne da pripremite za ruž. Jedan od boljih načina je brzi piling četkicom za zube, pod mogućstvu umočenom u kristal šećer. Super je jer ne zahteva dodatno vreme za pripremu pilinga, a vrlo je efikasan način za priliv veće količine krvi u tkivo usana koje se za nijansu povećaju. Nakon pilinga, nanesite balzam na usne kako biste ih hidrirali.

Bonus savet: ukoliko nemate svakog dana vremena za piling od nekoliko minuta, umesto njega nanesite sjaj za usne sa blagim peckanjem i efektom plump usana.

Konturisanje usana

Konturisanje spada u jedan od omiljenih šminkerskih trikova svih vremena. Kada je u pitanju konturisanje usana ukoliko želite vizuelno da povećate središte usana onda nanesite konture ispod središta donje usne i iznad vrhova gornje usne kako bi kreirali suptilnu senku. Važno je dobro ublendati i izjednačiti ivice toliko da se ne vide jasne linije kontura. Ova dodatna dimenzija senke učiniće da usne izgledaju punije.

usne, injekcija, estetska hirurgija
foto: Profimedia

Uokvirite usne olovkom

Budite pažljivi da ne preterate. Prvo izaberite boju olovke koja je komplementarna boji vašeg tena. Najbolje je da iscrtavanje usana radite postepeno u više kratkih poteza, kako biste izbegli grešku u precrtavanju.

Istaknite kupidonov luk

To ćete najbolje učiniti hajlajterom, kao i obično kada želimo neku tačku na licu da istaknemo. Kada smo već kod hajlajtera, malu količinu možete staviti i na centar donje usne kako bi je učinili punijom.

Boja ruža povećava usne

Nude ruževi su savršen izbor kako za dan tako i za večernju šminku jer stvaraju iluziju punijih usana. Dok s druge strane, tamnije nijanse mogu učiniti da vam usne izgube volumen i trodimenzionalnost tj da izgledaju ravno.

Devojke, Usne, Ruž
foto: Profimedia

Kurir.rs/Wanted/M.M.

BONUS VIDEO:

00:30

ANA KORAĆ PONOSNA ŠTO JE SAD TANKA KAO PRUT! U Dubaiju se hvali 5 CM tanjim strukom koji je platila čak 7.000 € (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track