ŽENE, POSLUŠAJTE OVE SAVETE! Evo kako naneti hajlajter u 4 LAKA KORAKA: Odaberi pravi i tvoje lice će izgledati sveže i blistavo!
Foto: Profimedia

oduševićete se

ŽENE, POSLUŠAJTE OVE SAVETE! Evo kako naneti hajlajter u 4 LAKA KORAKA: Odaberi pravi i tvoje lice će izgledati sveže i blistavo!

Žena -

Hajlajter je jedan od make up proizvoda čija popularnost ne jenjava iz godine u godinu.

Svi ovi trendovi služe da tvom licu daju svežinu i blistavost, kao i da te podmlade za nekoliko godina.

Naravno, jedini uslov je da ga naneseš pravilno i u odgovarajućim količinama, zato odaberi odgovarajući hajlajter i usvrši sledeća 4 koraka.

Hajlajter
foto: Profimedia

Odaberi odgovarajući hajlajter

Kako bi tvoja koža odisla mladalačkim sjajem i svežinom, imeprativ je da odabereš odgovarajući hajlajter i da znaš koja vrsta hajlajtera se kako koristi i na kojim mestima.

Tečni i kremasti hajlajteri

Lako se nanose i stapaju sa tečnim puderom, pa su ti oni najbolji za eksperimentisanja sa trendovima u kojima se mešaju hajlajter i podloga za onaj dewy izgled, koji je i više nego poželjan naročito leti. Korišćenje tećnog hajlajtera naročito preporučujemo onima sa suvom kožom.

Hajlajter u prahu ili kamenu

Lako se blenduje i preporučuje se za masnu kožu, koja inače luči višak sebuma pa samim tim čini da se tvoje lice presijava. Međutim ukoliko naneseš ovaj tip hajlajtera na odgovarajuća mesta, onda ćeš učiniti da oni pravi delovi lica budu istaknuti i da zasijaju na pravi način.

Hajlajter u stiku

Ovaj hajlajter je jednostavan za rukovanje i zgodan za naglašavanje najsitnijih delova lica, kao što su ugao oka ili ispod luka obrva. On je takođe jednostavan za rukovanje i onima koji imaju mešoviti tip kože, pa moraju posebno da vode računa o izbegavanju masne T zone lica.

Hajlajter
foto: Profimedia

4 koraka za nanošenje hajlajtera

Cilj nanošenja hajlajtera je da tvojoj koži da blagi sjaj, a ne da ti celo lice sija, pa da pomoću njega samo dodatno istakneš one delove koje si želela da sakriješ. A to može da se desi, obzirom da se hajlajter nanosi na ista mesta kao korektor, pa je zato važno pre nanošenja da odrediš koje delove lica želiš da sakriješ, a koje da istakneš, piše make-up.rs.

1. Korak

Hajlajter se nanosi pre korektora, a posle pudera ili BB kreme, dakle na samom kraju šminkanja. Naravno ukoliko isprobavaš neki od makeup trendova gde se mešaju tečni puder i hajlajter ovo nije slučaj, već prvo nanosiš tu mešavinu na lice.

Nikako ne stavljaj hajlajter na ona mesta na koži koja su crvena ili su promenila svoju boju zbog hiperpigmentacije, kako samo još više ne bi skrenula pažnja na njih. Ne zaboravi hajlajter ističe, a korektor prekriva.

Hajlajter
foto: Profimedia

2. Korak

Kako tvoj make up ne bi izgledao dosadno, a tvoje oči dobile posebnu svežinu, nanesi hajlajter u maloj količini na deo ispod obrva (tik ispod luka obrva) i ukoliko želiš još više da istakneš senku koju si nanela, nanesi ga i preko senke za oči. Kako bi izgledala budnije, a tvoje oči vizuelno veće, nanesi ga samo u ugao očiju i videćeš koliko je efektan za otvaranje pogleda.

3. Korak

Hajlajter nanesi i na najviše delove svojih jagodica. Za ovaj korak najbolje koristi takozvanu lepezastu četkicu, a možeš se poslužiti i onom za nanošenje rumenila, ili jednostavno izaberi hajlajter u stiku ili ga utapkaj na ta mesta svojim prstima, naravno u maloj količini.

4. Korak

Nanošenje hajlajtera na usne se ređe praktikuje, ali zato daje sjajne rezultate. Na prst nanesi veoma malu količinu hajlajtera i nežno pređi preko ivica gornje i donje usne. Možda će ti delovati preterano, ali kada jednom naneseš ruž, samo malo hajlajtera će tvojim usnama dati neverovatnu punoću i senzualnost.

Hajlajter
foto: Profimedia

Kurir.rs/Wanted/M.M.

BONUS VIDEO:

00:07

LIDIJA VUKIĆEVIĆ RASKOPČALA KOŠULJU I POKAZALA PREVIŠE! Glumica promenila imidž, a sada snimkom mnogima PROBUDILA MAŠTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track