MALTRETIRALI SU JE U ŠKOLI, ZVALI GORILOM: Siledžije su je PONIŽAVALE jer je bila drugačija, a sada je odrasla i VOLI SEBE (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok

prihvatila je svoj izgled

MALTRETIRALI SU JE U ŠKOLI, ZVALI GORILOM: Siledžije su je PONIŽAVALE jer je bila drugačija, a sada je odrasla i VOLI SEBE (VIDEO)

Žena -

Britanska umetnica Sindi Akbar (21) oduvek ima spojene obrve, kako sama kaže. Zbog njih dugo nije mogla da prihvati i zavoli svoj izgled.

Ispričala je kako se, više od deset godina mučila čupkajući svakodnevno obrve - da bi izgledale kao da su dve - a još su je kao tinejdžerku kolege iz razreda nazivale gorilom, pa joj je bilo lakše da nekoliko dlačica počupa, nego da se samo po njima ističe.

Sindi Akbar
foto: Printscreen/TikTok

Međutim, nakon deset godina shvatila je, kaže, da sa njima uklanja i deo svog identiteta, pa je odlučila svoju obrvu pustiti da izraste prirodno - a od tad je, ističe, srećnija i sigurnija u sebe nego ikad pre.

- Izgled mi više ne predstavlja problem i zadovoljna sam sobom - rekla je Akbar za britanski portal a dodaje i kako je godinama "zbog nekoliko dlačica potiskivala celu svoju ličnost"' - i to zbog tuđeg, a ne sopstvenog nezadovoljstva.

- Znam da će svi reći "pa to je samo par dlačica", ali za mene one predstavljaju nešto mnogo veće, proces u kom sam sebe prihvatila onakvom kakva jesam i odlučila da se više zbog nikog neću menjati - objasnila je umetnica.

Zbog te spoznaje nedavno je na TikToku napravila i profil posvećen isključivo pozitivnom pogledu žena na sopstveno telo, a brzo je sakupio nekoliko desetak hiljada pratilaca.

Još iz srednje škole, priča ona, seća grupe popularnih djevojaka koje su joj prilazile sa pitanjem "Zašto imaš to između obrva?", a ona bi ih samo ćutke gledala, nadajući se da će zaboraviti na nju. - Prošle godine sam napokon pomislila kako su dugo drugi kontrolisali šta radim sa vlastitim telom - rekla je umetnica kojoj je, kaže, Frida Kalo velika inspiracija, a nada se da će i sama nekog nadahnuti da na sebi prihvati ono što drugi možda vide kao mane ili nedostatke. Nakon što je počela širiti svoju poruku o važnosti prihvatanja sebe, Akbar su kontaktirale i mnoge mame devojčica u dobu od deset, jedanaest godina koje imaju isti "problem", a ona ih je inspirisala da prestanu sa skrivanje.

- Želim da se svi dobro osećaju u svojoj koži! - kaže ona entuzijastično.

@cydni.akbar

Loved making this video! Something from the drafts as I’m working on my uni work?

♬ Break it off - ??☺️

(Kurir.rs/A.M./Metro)

Bonus video:

01:41

KONTRA ŠOU POČEO ŽESTOKO: Voditeljka raskrinkala koleginicu i Nućija, oni se pravdali da se znaju s fakulteta:Jeste učili zajedno?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track