STOMAK JOJ JE BIO TAKO VELIKI DA SU MISLILI DA NOSI BLIZANCE: Porođali su me 24 sata, a onda sam rodila DRUGU NAJVEĆU bebu ikad
Foto: printscreen Instagram /Amber Kumberlend

ponosna mama

STOMAK JOJ JE BIO TAKO VELIKI DA SU MISLILI DA NOSI BLIZANCE: Porođali su me 24 sata, a onda sam rodila DRUGU NAJVEĆU bebu ikad

Žena -

Mlada Amber Kumberlend iz Okfordšira 16. aprila ove godine donela je na svet ćerkicu Emiliju, a beba je bila teška čak 5 kilograma i 800 grama!

Ova 21-godišnja Britanka kaže da je njen stomak tokom trudnoće bio toliko veliki da lekari nisu bili sigurni da li će na porođaju zaista biti samo jedna beba, ili će se možda pojaviti i druga.

"Doktori su mislili da nosim bliznace jer mi je stomak bio tako veliki, iako je na ultrazvuku mogla da se vidi samo jedna beba. Toliko smo puta to čuli, da smo i sami počeli da verujemo da ćemo imati dve bebe", ispričala je Amber nakon porođaja, prenosi "Daily Mail".

No, umesto blizanaca na svet je došla preslatka Emilija, inače druga najveća beba ženskog pola rođena u Velikoj Britaniji. Pre nje rekord je oborila devojčica rođena 2012. godine koja je imala gotovo 7 kilograma.

Amber Kumberlend
foto: printscreen Instagram /Amber Kumberlend

Amber kaže da je tokom trudnoće često dobijala pitanje i komentare zbog veličine stomaka, te da se čak i igrala sa svojim dečkom - kladili su se da li će im neko nešto reći o stomaku kada odu u supermarket, i uvek bi čuli neku šalu ili opasku.

Amber se porađala preko 24 sata, a uprkos pokušaju da to bude prirodnim putem, na kraju je podrgnuta hitnom carskom rezu kako se beba ne bi zaglavila.

"Kad sam se porodila, Skot je prebledeo, a svi hirurzi su se šokirano zagledali i smejali se. Kada su mi dali bebu, rekli su mi u šali: "Čestitamo, imate dete staro godinu dana, a ne bebu". Bilo nam je drago što sam rodila samo jednu bebu i što je zdrava", priča ova srećna majka.

"Medicinske sestre u bolnici su čak želele i da se fotografišu sa bebom, jer je bila toliko velika. Sva odeća koju smo poneli za nju nije joj odgovarala, ali smo srećom imali spakovanu rezervnu odeću za uzrast od 3 meseca, a bolničko osoblje nam je donelo veće pelene sa odeljenja za pedijatriju", kaže ova Britanka.

kurir.rs

Bonus video:

01:52

Trudnoća u vreme pandemije korona virusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track