ŽENE MUKU MUČE SA MASNOM KOSOM, A SVE PRAVE ISTU GREŠKU! Frizeri otkrivaju u čemu je CAKA da izbegnete svakodnevno PRANJE!
Foto: Profimedia

SAVETI

ŽENE MUKU MUČE SA MASNOM KOSOM, A SVE PRAVE ISTU GREŠKU! Frizeri otkrivaju u čemu je CAKA da izbegnete svakodnevno PRANJE!

Žena -

Bez obzira na to da li je kosa duga ili kratka, jedan od glavnih problema mnogih žena je što se brzo posle pranja vlasi zamaste.

To je razlog zbog kog peru kosu svaki ili svaki drugi dan. Upravo u čestom pranju mogao bi da bude razlog što se kosa mnogo masti.

Masna kosa rezultat rada lojnih žlezda na temenu koje proizvode ulje. Kosa upija to ulje, a previše ulja može dati kosi masan izgled.

Kosa
foto: Profimedia

Ulje inače nije loše za kosu, čini je sjajnom, zdravom i snažnom, ali previše ulja može stvoriti talog zbog kog će kosa izgledati opušteno, glatko i neuredno.

Vlas koja je tanka i osetljiva brže se masti od debele i čvršće. Dešava se da se tanka i retka kosa zamasti samo dan posle pranja.

To je povezano i sa količinom ulja koje vlasište proizvodi, kao i s tim koliko dobro vaša kosa "podnosi" ulje.

Što se kosa više masti, više je peremo, a to je najveća greška koju pravimo.

Kada naviknete kosu na svakodnevno pranje, ona reaguje tako što se još više masti i što teme počne da svrbi.

Ako perete kosu svakodnevno, a imate nameru da promenite naviku, trebaće joj neko vreme da se prilagodi ređem pranju, pa ćete morati da, ukoliko imate dugu kosu, pravite punđice ili vezujete konjski rep.

Kada se kosa navikne da je ne perete svaki dan, videćete veliku promenu.

Kosa
foto: Profimedia

Frizeri ističu da je osim toga koliko često perete kosu, važno i koje preparate koristite.

Kosu, bi kako navode, trebalo prati jednom sedmično šamponima za masnu kosu. On će dubinski očistiti kosu i odstraniti višak nakupljene masnoće.

Uz njega, ako se još jednom u toku sedmice odlučite da operete kosu, trebalo bi, savetuju frizeri, koristiti neki “lakši” šampon i regenerator.

Preporuka je, takođe, da kosu perete sa dva šamponiranja iz dva puta, a ne odjednom. Regenerator bi trebalo stavljati samo na krajeve vlasi.

Ukoliko vam se kosa mrsi i teško je raščešljavate, bolje je da uložite u kupovinu dobre četke za raščešljavanje, nego da regenerator nanosite po celoj dužini kose.

Takođe, i suplementi za rast kose koji neguju vlas iznutra mogu biti od pomoći da se kosa manje masti.

Kosa
foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

00:13

PESAK U EGIPTU GORI OD VRELINE LIDIJE VUKIĆEVIĆ: Glumica se razgolitila u 58. godini, preplanula i zategnuta kao PRAĆKA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track