OSVAJA UKUSOM I IZGLEDOM: Ova poslastica je gotova za samo POLA sata, a društvene mreže su POLUDELE za OMBRE čizkejkom! (RECEPT)
Foto: Profimedia

lagano i jednostavno

OSVAJA UKUSOM I IZGLEDOM: Ova poslastica je gotova za samo POLA sata, a društvene mreže su POLUDELE za OMBRE čizkejkom! (RECEPT)

Žena -

Na društvenim mrežama je poslednjih dana pravi hit ombre čizkejk koji na prvu osvaja izgledom, ali i ukusom.

Ova kremasta i prelepa poslastica za glavne sastojke ima bobičasto voće i krem sir. I još jedan plus - priprema torte neće vam oduzeti puno vremena.

borovnice
foto: Profimedia

Sastojci

Preliv:

300 gr šumskog voća

50 gr šećera

1 kašika limunovog soka

3 kašike vode

5 gr želatina u prahu

Podloga

150 gr petit keksa

50 gr rastopljenog maslaca

Krem od sir

300 gr krem sira sobne temperature

400 gr slatke pavlake

60 gr šećera u prahu

5 gr želatina u prahu

2 kašike hladne vode

Bobičasto voće za dekoraciju

Priprema

Preliv:

Prvo pripremite preliv od voća kako bi se ohladio i stisnuo. Stavite voće, šećer, limunov sok i 1 kašiku vode u manji lonac na srednje jaku vatru i pustite da lagano krčka, povremeno mešajte, otprilike 15 minuta, dok se sos ne zgusne. Sklonite sa vatre i procedite preliv kroz sito. U manjoj posudi pomešajte želatin sa 2 kašike vode i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta. Stavite želatin na laganu vatru samo da se otopi, a zatim ulijte u proceđeni preliv od voća. Promešajte i ostavite preliv na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Podloga

Keks sameljite u blenderu do mrvičaste teksture, prebacite u posudu, zalijte otopljenim maslacem i dobro promešajte. Pripremite kalup od 18 cm, lagano ga namastite i pomoću dlana ili dna čaše utisnite keks.

Krem od sira

Otopite želatin u hladnoj vodi i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta. U posudi srednje veličine izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, a u drugoj posudi umutite slatku pavlaku u čvrsti šlag. Postupno špatulom umešajte šlag u krem od sira.

Stavite želatin na laganu vatru, samo da se otopi, a zatim je ulijte u kremu od sira i sve dobro promešajte. Smesu od sira u jednakoj razmeri podelite u tri posude. U jednu posudu ulijte 1/3 preliva, u drugu ulijte 2/3, a treću ostavite bez preliva.

Preko podloge prvo prelijte najtamniju nijansu smese i ravnomerno je rasporedite pa stavite u frižider na 20 minuta. Zatim ulijte svetloljubičastu nijansu krem sira i opet zamrznite na 20 minuta. Završite sa običnom smesom od sira te je ravnomerno rasporedite i zagladite.

Stavite u frižider preko noći da se torta stisne, a pre posluživanja ukrasite bobičastim voćem po izboru.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:27

KIJA KOCKAR U USKIM HELANKAMA RIBA SVOJU LUKS MAŠINU: Rijaliti zvezda pokazala da je SPOSOBNA i za OVO! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track