Najnovije vesti

OVAJ TRIK JE TOLIKO LUD DA NE MOŽE DA OMANE: Otpalu kosu sa četke skupio u grumen i ubacio je u SAKSIJU, rezulta je FANTASTIČAN
Foto: Printscreen/creative_explained

caka koja radi

OVAJ TRIK JE TOLIKO LUD DA NE MOŽE DA OMANE: Otpalu kosu sa četke skupio u grumen i ubacio je u SAKSIJU, rezulta je FANTASTIČAN

Žena

Zvezda društvene mreže Toktok po imenu Armen Adamjan otkrio je neverovatan trik za biljke koje počele da venu.

Umesto da bacite kosu koja vam je ostala na četki nakon češljanja, vi je samo sakupite. Kako se ispostavilo, neverovatno je hranljiva i pomaže biljkama da se "preporode".

Adamjan kaže da mu je ideja pala na pamet sasvim slučajno. Pitao se da li bi kosu koju je sakupio sa četke mogao nekako da iskoristi, pa je rešio da proba sa cvećem. Razgrnuo je zemlju u saksiji i stavio grumen unutra.

Armen Adamjan
foto: Printscreen

Hteo je da testira da li ova metoda ima smisla, te je pored "obogaćene" zemlje stavio drugu saksiju, ali bez dodate kose.

Armen Adamjan
foto: Printscreen

“Probudio sam se i očešljao kosu. Pogledao sam u četku i pitao se da li mogu da iskoristim ispale dlake za nešto. Iako se isprva činilo ludo, kasnije sam otkrio da kosa ima puno azota. Znao sam da je on ključan za rast biljaka koje bez njega požute i ne mogu da rastu”, objasnio je u videu koji je postao viralan na ovoj mreži.

“Onda sam odlučio da koristim dve iste biljke sa istom zemljom. U jednoj od njih sam zakopao grumen kose blizu stabljike. Tokom narednih šest nedelja biljka s kosom je rasla brže od one bez kose. Nakon toga sam eksperimentisao s drugom sadnicom i primetio isti proces. Iskreno, iznenadio sam se koliko sam brzo video rezultate jer kosi treba neko vreme da se razgradi", dodao je Armen.

Armen Adamjan
foto: Printscreen

"Ljudska kosa sadrži velike količine azota i treba joj neko vreme da se razgradi, što znači da svaki put kada zalivate biljke, azot se ispušta u zemlju. Ako vam biljka iznenada prestane da raste ili joj donji listovi požute, to možda znači da joj nedostaje azota. Kosa je čista magija. Ne bacajte kosu", zaključio je.

kurir.rs

Bonus video:

Sad  i cveće može da se kupi sa aparata
02:01

Sad i cveće može da se kupi sa aparata

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja