Odličan ukus, malo kalorija, mnogo proteina – sve to imaju nova dimljena ćureća prsa
Foto: Shutterstock/Apostolos Mastoris

I miris i ukus

Odličan ukus, malo kalorija, mnogo proteina – sve to imaju nova dimljena ćureća prsa

Žena -

Ovaj delikates iz PIK Vrboveca, koji je napravljen od najkvalitetnijih komada ćurećeg mesa, oduševiće vas, a možete ga jesti bez griže savesti

PIK Vrbovec pripremio je za sve gurmane, ali i ljubitelje zdrave ishrane nešto novo – dimnjena ćureća prsa.

Pripremljen od najkvalitetnijih komada ćurećeg mesa, ovaj proizvod prvi je izbor za sve one koji paze na unos laganijih i nutritivno bogatih obroka. Kao i ostali proizvodi iz PIK-ovog asortimana, PIK ćureća prsa nemaju pojačivače aroma, veštačke boje, gluten i soju, a i udeo soli je značajno smanjen. Zbog svega toga, PIK Ćureća prsa imaju nisku kalorijsku vrednost i nizak sadržaj masti, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima, što ih čini idealnim za laganije i nutritivno obogaćene obroke.

PIK
foto: Promo

Ukusno, a ne goji

PIK Ćureća dimljena prsa imaju nežnu teksturu i odličan ukus koji joj daje upravo blaga nota dima te će se odlično uklopiti u razna jela. Dostupna je u dva formata pakovanja, na odeljenju delikatesa, ali i u praktičnom narezanom pakovanju od 100g.

Primera radi, 100 grama PIK ćurećih prsa sadrži svega 2 odsto masnoće, ali i čak 19 grama proteina. Sve ih to čini idealnim dijetetskim proizvodom u kom će uživati deca, sportisti, oni koji žele izgubiti višak kilograma, ali i svi ljubitelji hrane vrhunskog ukusa.

Izvor vitamin i minerala

Isto tako, 100 grama ćuretine obezbediće vam više od 50 posto dnevne potrebe selena. Ovaj mineral pogoduje metabolizmu, jača imunitet, izvrstan je antioksidans i pomaže u pravilnom radu štitne žlezde.

Osim selenom, ćureće meso je bogato i vitaminima A, E, B, ali i kalijumom, cinkom, fosforom, kalcijumom, magnezijumom, gvožđem.

Najsavremenija tehnologija

PIK Vrbovec konstantno osluškuje potrebe potrošača i ulaže veliki trud u inovacije, razvoj i osmišljavanje novih mesnih delikatesa. Kao i svi ostali PIK naresci, i PIK ćureće šunke narezuju se i pakuju u Beloj sobi PIK Vrbovca. Reč je o najmodernijem pogonu u ovom delu Evrope koji radi u visoko higijenskim uslovima i kontrolisanoj mikroklimi.

PIK
foto: Promo

Super hrana

Podiže i raspoloženje i energiju

Ćureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealna za jačanje imuniteta, održavanje vitke linije i lagane obroke obogaćene sezonskim povrćem i začinima. Ovu „super“ hranu možete konzumirati bez griže savesti.

Zahvaljujući sastojku triptofanu, koji je u stanju podstaknuti proizvodnju hormona sreće serotonina, redovna konzumacija ćurećeg mesa može pozitivno uticati na raspoloženje, te osigurava potrebnu energiju. Obrok s ćurećim mesom, kao jedan od nekoliko raspoređenih u danu, može biti minimalna dnevna doza za jačanje imuniteta, što je u ovim vremenima posebno važno.“

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track