MAFINI OD BANANA BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA! Zdrava poslastica za celu porodicu, malo KALORIJA, a brzo i lako se sprema! (RECEPT)
Foto: Profimedia

UKUSNO I ZDRAVO

MAFINI OD BANANA BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA! Zdrava poslastica za celu porodicu, malo KALORIJA, a brzo i lako se sprema! (RECEPT)

Žena -

Ukoliko obožavate slatkiše, a ujedno i vodite računa o ishrani, ne bi bilo loše da probate ukusan recept za mafine bez šećera i brašna, koji smo pripremili za vas. On ne samo da ima malo kalorija, jer ne sadrži puno ugljenih hidrata, već je veoma ukusan i osvežavajuć.

Sastojci:

- 2 banane

- 4 jajeta

- prašak za pecivo

- pomorandža

- 2 jabuke

- 100g suvog grožđa

- 100g komadića crne čokolade

- 5 kašika krem sira

- 3 kašičice cimeta

- prstohvat muskantnog oraščića

- 3 kesice vanilin šećera

- 100g oraha

Priprema:

Izgnječite bananu, a zatim joj dodajte jaja i sve lepo izmešajte. Kada ste izmešali, a smesa se ujednačila, dodajte joj krem sir, cimet, muskantni oraščić, venilin šećer, prašak za pecivo i sve namirnice promešajte. Uzmite mikser i umutite da smesa bude glatka. Izrendajte malo pomorandže i iscedite sok u smesu. Nakon što je mešavina postala glatka dodajte joj rendanu jabuku i suvo grožđe. Dobijenu smesu (treba da bude gusta) sipajte u kalupe i ukrasite mlevenim orasima. Ubacite u rernu na 180 stepeni i ostavite nekih 30 minuta da se peče. Kada vidite da su blizu kraja, pospite mafine mrvljenom čokoladom i ostavite još par minuta.

Mafini
foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 8.6.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track