EKSPERT OTKRIVA ZAŠTO JE BITNO DA VRATA SPAVAĆE SOBE BUDU ZATVORENA: To je razlika koja odlučuje između ŽIVOTA i SMRTI! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok

mnogo bitno

EKSPERT OTKRIVA ZAŠTO JE BITNO DA VRATA SPAVAĆE SOBE BUDU ZATVORENA: To je razlika koja odlučuje između ŽIVOTA i SMRTI! (VIDEO)

Žena -

Doktorka Nes je pedijatar i stručnjak za sigurnost dece, a objavila je bitan video na TikToku koji se tiče bezbednosti mališana.

Dr Fri Nes
foto: Printscreen/TikTok

Naime, ona je na TikToku objavila video u kom objašnjava zašto bi vrata dečje sobe trebalo noću da budu zatvorena. U svom videu ona pokazuje kako nakon požara u kući unutra izgledaju dve spavaće sobe: jedna, čija su vrata bila otvorena i druga, čija su vrata tokom požara bila zatvorena.

"Ovde se odlično vidi razlika u sobama nakon požara", rekla je pokazujući kako nakon požara izgledaju dve sobe u istoj kući, smeštene odmah jedna uz drugu.

Naime, objasnila je, ako su vrata sobe zatvorena, u slučaju požara u kući, u sobu će ući manje ugljenmonoksida, manje će da poraste temperatura, a ostaće i više kiseonika.

Dr Fri Nes
foto: Printscreen/TikTok

"U slučaju požara zatvorena vrata jedina su barijera između vas i vatre, dima i smrtonosnog ugljenmonoksida", rekli su naučnici američkog Instituta za sigurnost i zaštitu od požara (FSRI), a to je potvrdila i doktorka Nes.

Ovaj video je prikupio dosta lajkova, a mnogi komentari su puni zahvalnosti. Roditelji pišu kako će od sada držati zatvorena vrata.

(Kurir.rs/A.M./The Sun)

Bonus video:

00:11

TAMARA ĐURIĆ POKAZALA TRBUŠNJAKE 6 MESECI POSLE POROĐAJA! Starleta objavila snimak iz bazena u kupaćem i zapalila Instagram!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track