ITALIJANSKA LEDENA POSLASTICA KOJA ĆE VAS NATERATI DA ZABORAVITE SLADOLED: Samo 7 sastojaka, a gotova je za 20 minuta! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ukusno

ITALIJANSKA LEDENA POSLASTICA KOJA ĆE VAS NATERATI DA ZABORAVITE SLADOLED: Samo 7 sastojaka, a gotova je za 20 minuta! (RECEPT)

Žena -

Semifredo je osvežavajuća ledena poslastica poreklom iz Italije, a podseća na sladoled ili smrznuti mus, iako je način serviranja drugačiji.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Ovaj italijanski dezert liči na ledenu tortu, a pravi se neverovatno jednostavno i brzo. Najteži deo posla jeste sačekati da se zaledi.

U originalnom receptu za semifredo dodaju se i jaja, ali ovog puta je u pitanju prostija varijantu sa kojom ne možete pogrešiti. Kod ovog recepta sjajna stvar je i što lako možete menjati sastojke, pa maline i pistaće po želji zamenite bilo kojim drugim voćem i orašastim plodovima.

Semifredo, italijanska ledena poslastica
foto: Profimedia

Sastojci

300 grama malina

240 ml slatke pavlake

60 ml pavlake

50 grama šećera u prahu

40 grama pistaća

1 kašika limunovog soka

1 kašika meda

sveži listići nane (po želji)

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Priprema

Mikserom mutite pavlaku oko jedan minut, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte šećer u prahu i miskajte dok se sastojci ne sjedine. Ovoj smesi dodajte i slatku pavlaku, pa sve zajedno mutite još oko tri do četiri minuta. U dobijenu kompaktnu smesu dodajte polovinu malina i pola oljuštenih pistaća, pa umešajte špatulom.

Smesu ulijte u dublji kalup koji ste prethodno obložili providnom folijom. Ovako pripremljen semifredo odložite u zamrzivač na najmanje četiri sata, odnosno dok se u potpunosti ne zaledi.

Kad budete želeli da servirate ovaj dezert, ostavite ga da kratko odstoji na sobnoj temperaturi. Za to vreme pomešajte med, limun i maline. Isecite semifredo na kriške, prelijte smesom od meda i malina, pospite sa malo pistaća i po želji ukrasite lisitćima nane.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./SuperRecepti)

Bonus video:

02:16

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MAJČINOJ DUŠICI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track