DA LI JE POVRATAK BIVŠEM PARTNERU DOBRA IDEJA? Stručnjaci otrkivaju na šta treba da OBRATITE pažnju ako mislite o pomirenju
Foto: Profimedia

savet

DA LI JE POVRATAK BIVŠEM PARTNERU DOBRA IDEJA? Stručnjaci otrkivaju na šta treba da OBRATITE pažnju ako mislite o pomirenju

Žena -

Raskid je ponekad najbolje rešenje ukoliko veza ne ide u smeru u kojem želite.

Međutim, to ne mora da znači da su emocije utihnule, i neretko dolazi do preispitivanja odluke

Možda se i vama desilo da se nađete u ovakvoj situaciji, a ovu temu pokrenuli smo zbog nedavnog pomirenja Dženifer Lopez i Bena Afleka nakon 16 godina od prekida nekadašnje romanse. Da li će ljubav ovoga puta pobediti, ostaje da vidimo, a u redovima koji slede pokušaćemo da damo odgovor na pitanje iz naslova.

Raskid
foto: Profimedia

Reč stručnjaka

Ukoliko razmatrate pomirenje sa bivšim partnerom, važno je da sagledate šta je dovelo da raskida, jer nešto sigurno nije funkcionisalo kako treba. Romantizovanje ideje o još jednoj šansi i kako bi to moglo da bude pravo ovaj put, nije baš na mestu. Nikome nije u interesu da ponavlja iste greške, a problemi koji su postojali nekada neće tek tako nestati, čak i ako se nadamo najboljem. Činjenica je da je nekad bolje voleti i izgubiti, nego sve prolaziti iznova.

Raskid
foto: Profimedia

Da ili ne?

Britanci koriste izreku: Better the devil you know, koja šalje poruku da je nekad lakše ostati u odnosu koji nam ne prija, ali je poznat, nego rizikovati ili se upuštati u nepoznato. Postoje osobe koje se ovoga pridržavaju, verujući da je tako jednostavnije. Stručnjaci smatraju da se iza pomirenja često krije manjak šansi za upoznavanje novog partnera, ali i usamljenost i dosada. Činjenica je da ništa od ovoga ne obezbeđuje osnovu za dugotrajnu vezu. Stoga, ako primetite ovakvo ponašanje kod bivšeg momka ili devojke, ne upuštajte se u novu fazu, jer će uslediti još jedno razočaranje. Sa druge strane, ako obe strane porade na sebi i svojim osećanjima, uz iskrenu želju za pomirenjem, ono može da uspe.

Da li može da uspe?

Pravila nema, uspešnost pomirenja varira od para do para, i spremnosti da se razreše prethodni izazovi sa partnerom ili pojedinačno. Period uzavrelih strasti nakon nekog vremena splasne, pa je dobro biti spreman za ono što sledi.

Raskid
foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B/Informer

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 08.07.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja