EVO KAKO DA VAM TESTO ZA PICU UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Tajna VAZDUŠASTE podloge za italijanski specijalitet je u OVOM sastojku!
Foto: Profimedia

RECEPT

EVO KAKO DA VAM TESTO ZA PICU UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Tajna VAZDUŠASTE podloge za italijanski specijalitet je u OVOM sastojku!

Žena -

Pica je tako ukusno, a tako jednostavno jelo koje se može napraviti na bezbroj načina, po svačijem ukusu. Svi znamo da je testo zapravo najbolji deo pice, a da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti sa jednim sastojkom koji svi uvek imao u fružideru. Naime, reč je o jogurtu. Uz pomoć jogurta vaše testo za italijanski specijalitet će biti savršeno. U nastavku vam predstavljamo recept za najlepše testo za picu.

Ovo je osnovni recept za picu sa jogurtom, pica će vam sa ovim receptom ispasti odlično, čak i da ste potpuni početnik u kuhinji.

pica
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 250 ml jogurta,
  • 600 grama brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 100 ml ulja,
  • 50 ml vode,
  • 1 kašičica soli,
  • prstohvat šećera.

Priprema:

Zagrejte 250 ml jogurta, treba da bude mlako. U jogurt dodajte kesicu suvog kvasca, šećer, 50 ml vode i kašičicu brašna. Sve pomešajte u vanglu i ostaviti kvasac da reaguje oko 15 minuta. Prekrijte vanglu krpom ili aluminijumskom folijom.

pica
foto: Profimedia

Kada kvasac naraste, dodajte 100 ml ulja i so, pomešajte, a onda malo po malo dodajte brašno i mešajte. Ubrzo će biti toliko brašna da ćete ga moći oblikovati samo rukama.

Sjedinite smesu i mesite testo oko 10 minuta, dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Onda oblikujte testo u pogaču i ostavite još pola sata da odstoji u vangli, prekriveno krpom. Nakon toga, testo je spremno, možete nastaviti sa nanošenjem sastojaka na picu.

Kurir.rs/A.A

Bonus video:

11:15

U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track