4 KORISNA SAVETA ZA NEGU KOŽE TOKOM LETA: Stručnjaci upozoravaju na OVU stvar! Jednu GREŠKU pravimo skoro SVI!
Foto: Profimedia

PREPORUKA

4 KORISNA SAVETA ZA NEGU KOŽE TOKOM LETA: Stručnjaci upozoravaju na OVU stvar! Jednu GREŠKU pravimo skoro SVI!

Žena -

Velike vrućine, pored toga što utiču na zdravlje, imaju uticaj i na lepotu, jer jako sunce i visoke spoljašnje temperature isušuju kožu i čine da se u letnjem periodu češće peruta.

Nekada pribegavamo i nesvesno pogrešnoj nezi kože, a kozmetičari i dermatolozi tvrde da se to najviše odnosi na to koliko se često tuširamo u vreme najvećih vrućina.

Donosimo četiri korisna saveta kako da tokom leta sačuvate zdravlje kože.

1. Pazite kako koristite vodu

Sinonim za dobru negu kože je za mnoge često tuširanje naročito kada su napolju nesnosne vrućine. I pored toga što je leto nemojte se previše često tuširati, svetuju dermatolozi.

Previše često tuširanje može da dovede do isušivanja kože. Posle tuširanja, naročito u letnjem periodu, nansetite na telo hidrantno mleko.

Pijte što više vode. Ona vas oslobađa toksina i omogućava normalno funkcionisanje organizma. Voće i povrće su takođe dobar izvor vode, tako da se više hranite ovim namirnicama u toku leta.

Voda
foto: Profimedia

2. Hidratacija kože

Stručnjaci savetuju da leti ne bi trebalo preterivati sa bogatim hidrantnim proizvodima. Kako navode trebalo bi pred spavanje korostiti hidrantni losion za lice, jer su istraživanja pokazala da se ćelije kože tokom noći brže regenerišu.

3. Proizvodi za negu kože

Ne savetuje se korišćenje više različitih proizvoda odjednom, jer može doći do iritacije. Leti bi, kako savetuju stručnjaci, trebalo pustiti kožu da odmara.

Umesto više različitih koristite jedan multifunkcionalan proizvod.

Online kupovina, Hangar, Technostore, Masažer, Čišćenje, Lice, Nega, Koža
foto: Profimedia

4. Umereno sa kafom

Leti se ne preporučuje konzumiranje velikih količina kafe, jer ovaj napitak može da izazove dehidrataciju kože.

Međutim, za vašu kožu će biti prava blagodet ako na telo i lice nanesete proizvode sa kofeinom. Oni su odlični protiv bora i celulita, ali i smanjuju otok oko očiju koji može da bude uzrokovan velikim vrućinama.

0538101678, kafa
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./telegraf

Bonus video:

02:16

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MAJČINOJ DUŠICI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track