5 SAVETA INFLUENSERA KAKO DA ZAŠTITE KOSU TOKOM LETOVANJA: Evo kako da sprečite pojavu SUVIH i OŠTEĆENIH krajeva!
Foto: Profimedia

lako je

5 SAVETA INFLUENSERA KAKO DA ZAŠTITE KOSU TOKOM LETOVANJA: Evo kako da sprečite pojavu SUVIH i OŠTEĆENIH krajeva!

Žena -

Ukoliko planirate letovanje, ne zaboravite na jedan važan korak, a u pitanju je nega kose na moru koja podrazumeva i njenu zaštitu od spoljašnjih uticaja.

Kako postupiti kada uobičajenim faktorima koji štete kosi dodamo slanu morsku vodu, često kupanje u moru ili bazenu i sunčevu svetlost?

kosa
foto: profimedia

Ukoliko se ne pridržavate ovih ključnih tačaka postoji velika mogućnost da se sa letovanja vratite suve i oštećene kose. Zavirili smo u negu kose poznatih influenserki kako bismo pronašli način da kosu održimo negovanom i sjajnom.

Ovo je pet njihovih najboljih saveta:

Uvek ponesite svoju kozmetiku - većina hotela već nudi šampone za kosu, ali često nemamo pojma koji su sastojci sadržani u tim proizvodima i za koju su vrstu kose stvoreni.

kosa, žena
foto: Profimedia

Ne koristite peglu za kosu dok ste na odmoru - s obzirom da će naša kosa ionako biti izložena suncu, poštedimo je barem bilo kog drugog toplotnog tretmana. Barem za dane odmora napravite pauzu od fena, figara i pegle za kosu.

Uvek nosite kremu za sunčanje u torbi - tako da zaštitu možete obnoviti u bilo kom trenutku i nakon kupanja u moru ili bazenu kosa će ostati zaštićena.

Ne zaboravite hidrataciju - izlaganje suncu i morska voda isušuju kosu, zato uložite u dobar regenerator i ulje za kosu kako biste neprestano hidrirali krajeve kose.

Izaberite prave frizure - kada ste na plaži, možete zaštititi vrhove od sunca i oštećenja tako što ćete podignuti kosu u visoki rep ili napraviti punđu.

pletenica, kosa
foto: profimedia

Kurir.rs/A.A./wanted

Bonus video:

00:06

CECA U NIKAD PROVOKATIVNIJEM IZDANJU! Haljina od čipke, ful šminka i frizura: ZAPALILA INTERNET! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track