VOĆNA TORTA BOLJA OD SLADOLEDA: Neodoljivi letnji desert sa jagodama, keksom i orasima! (RECEPT, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/JelaJelena Petrović

kuhinja

VOĆNA TORTA BOLJA OD SLADOLEDA: Neodoljivi letnji desert sa jagodama, keksom i orasima! (RECEPT, VIDEO)

Žena -

Voćna torta od jagoda, keksa i oraha za koju vam je portebno samo 20 minuta je idealna poslastica za celu porodicu, a uvek možete dodati i drugo voće, po želji.

Sastojci:

  • 150 gr mlevenog keksa
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr otopljenog maslaca
  • 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
  • 100 gr žele bombona
  • 2 kašike mleka ili soka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • orah za posipanje ili čokolada
  • 500 gr jagoda ili drugog voća (malina, kupina, banana…)

Priprema:

U vanglicu sipati mleveni keks, dodati orah, suvo grožđe, iseckane žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti manji pleh (moj je 20x 20 cm) i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači. Ostaviti u zamrzivaču 30 minuta. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po uputstvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređati pola cm šlaga, pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čokolade, ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe. Staviti u frižider da prenoći.

Kurir.rs/A.A./JelaJelena Petrović

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track