MNOGI POGREŠNO ODRŽAVAJU OVA KUHINJSKA POMAGALA: Evo kako pravilno da očistite NOŽEVE i SUNĐERE, a uz ovaj trik ćete OTPUŠITI CEVI
Foto: Profimedia

SAVET

MNOGI POGREŠNO ODRŽAVAJU OVA KUHINJSKA POMAGALA: Evo kako pravilno da očistite NOŽEVE i SUNĐERE, a uz ovaj trik ćete OTPUŠITI CEVI

Žena -

Ponekad je teško promeniti navike koje smo stekli kroz život, ali ovi načini čišćenja su brži, učinkovitiji i sigurniji.

Kad steknete naviku da čistite nešto na određeni način, većina nas uopšte ne razmišlja o drugim mogućnostima. Ipak, pokazalo se da bi mogao da postoji brži, delotvorniji ili sigurniji način čišćenja uobičajenih kuhinjskih predmeta. Ove stvari najverovatnije čistite na pogrešan način, ali evo kako ispravno da očistite sve.

Noževi

Mnogi od nas su verovatno krivi za to, ali tehnički ne bi trebalo da stavljate svoje "dobre noževe" u mašinu za sudove. Pogotovo ako imaju drvene ručke jer voda, toplina i para iz mašine mogu da iskrive drvo i uzrokuju njihovo pucanje. Umesto toga, ručno operite noževe blagim deterdžentom za sudove, kako biste sprečili rđanje i oštećenje. Noževe odmah osušite čistom krpom, a ne dajte im da se osuše na zraku.

nož
foto: Profimedia

Kuhinjski sunđeri

Studije su utvrdile da pokušaji čišćenja i dezinfikovanja kuhinjskih sunđera u mikrotalasnoj pećnici ili kuvanjem jednostavno ne deluju. Umesto toga, steknite naviku da menjate kuhinjske sunđere jednom nedeljno. Ukoliko želite ekološki prihvatljivije rešenje, prebacite se na četku za čišćenje posuđa ili silikonski sunđer koji traje duže.

Odvodne cevi

Ako redovino čistite zapušeni odvod sredstvom za uklanjanje začepljenja, možda bi trebalo da razmisliti još jednom. Iako su hemikalije u sredstvima za uklanjanje začepljenja obično delotvornije pri čišćenju cevi, vremenom mogu da uzrokuju i oštećenja samih cevi. Steknite naviku da povremeno izlivate vrelu vodu u odvod. Voda će pomoći pri razgradnji sapuna ili ostataka koji su uhvaćeni u cevima.

Kuhinjski Sunđer
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Real Simple

Bonus video:

00:09

POREDALA VOĆE U MAŠINU ZA PRANJE SUĐA! Htela da sebi skrati muke, sipala sirće i sad je pola sveta OSUĐUJE! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track