MOMAK JOJ SASTAVIO PRAVILA PONAŠANJA: Odlučivao šta će da OBUČE, nije smela da ugasi LOKACIJU na telefonu, a ovo je BAŠ PRETERANO!
Foto: Shutterstock/Mr.Whiskey, Shutterstock/ Iakov Filimonov

ŠOK!

MOMAK JOJ SASTAVIO PRAVILA PONAŠANJA: Odlučivao šta će da OBUČE, nije smela da ugasi LOKACIJU na telefonu, a ovo je BAŠ PRETERANO!

Žena -

Psiholozi, terapeuti i stručnjaci za odnose i veze često upozoravaju na takozvane "toksične ljubavne veze" u kojima je jedan partner veoma dominantan i na neki način, fizički, psihički ili verbalno, maltretira drugog. Nakon što je nedavno i na TikToku pokrenuta rasprava o toksičnim odnosima, jedna devojka je pokazala i kako takav odnos izgleda u praksi. Naime, jedna devojka objavila je snimak ekrana na kojem se vidi spisak "pravila ponašanja" koji joj je bivši dečko napisao pre nego je otišla u drugi grad na studije.

U videu sa naslovom "Da se barem šalim..." Tiktokerka je pročitala svih 11 pravila u kojima između ostalog stoji i da svaki njen autfit on mora odobriti ili njegova mama, te da svako veče mora da bude kući pre 21h...

par, veza, brak, krevet, svađa
foto: Profimedia

Devojka je u videu rekla da nikada nije smela da isključi svoju lokaciju na telefonu, kako bi on u svakom trenutku mogao da zna gde je ona, koa i da je morala da se drži podalje od svih muškaraca i uvek nosi prsten koji joj je dao.

Isto tako, nakon što uveče dođe kući trebalo je daga nazove preko FaceTime-a, jer nije bilo dovoljno da mu kaže da je kod kuće i sama, već je on u to morao sam da se uveri.

Zabranjena joj je bilo i nošenje uske odeće, a naglasila je da je takvo ponašanje zlostavljanje i da nikad sebe kao ona ne uvere u suprotno.

- To je emotivno zlostavljanje, a ako ste u sličnoj vezi ili proživljavate bilo koji oblik nasilja, postoje mnoga mesta na kojima možete da potražite pomoć - poručila je.

- Ovo je strašno, drago mi je što si uspela da shvatiš da nije normalno i izađeš iz toga - napisala joj je jedna žena u komentarima u kojima su mnoge devojke ispričale i sopstvena, više ili manje strašna iskustva iz toksičnih veza.

Par, ljubomora, svađa
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./večernjii.hr

Bonus video:

01:54

PUKLA TIKVA! MAJA MARIJANA KONAČNO PRIZNALA DA JE RASKINULA SA 15 GODINA MLAĐIM MOMKOM: Otkrila i šta je razlog kraha ljubavi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track