FRIZERKA OTKRILA TAJNU LEPE KOSE: Balzam koristite ovako, a na vlasi nikad ne stavljajte šampon 2 puta!
Foto: Profimedia

dobri saveti

FRIZERKA OTKRILA TAJNU LEPE KOSE: Balzam koristite ovako, a na vlasi nikad ne stavljajte šampon 2 puta!

Žena -

Verovatno ste i vi primetili koliko vam je kosa drugačija, kakve god preparate da koristite, kada je operete kod kuće u odnosu na to kada je opere vaš frizer.

U kućnoj radinosti je uvek nekako naelektrisana, brže se masti i ne "pada" kako treba. Britanska frizerka Luis Galvin otkriva koje su to najšeće greške koje pravimo prilikom pranja i nege kose.

kosa, plaža
foto: Profimedia

"Nema potrebe da šamponirate kosu dva puta jer se na taj načn aktiviraju lojne žleze na glavi, a onda vam kosa postaje masnija. Jedno šamponiranje je sasvim dovoljno", rekla je i objasnila kako se pravilno koristi regenerator.

"Stavite regenerator na kosu i nemojte je potpuno isprati jer se tako proizvod ravnomernije rasporedi, a zatim kosu raščešljajte prstima od vrhova prema korenu. Zapamtite, vaši prsti su nežniji od četke. Ovo je posebno važan savet za ljude koji imaju dugu kosu i za žene koje su u menopauzi, jer im je kosa sklonija oštećenjima", dodala je frizerka i naglasila da je kosu pravilno češljati od vrhova.

"Većina uzme četku i krene od korena da se češlja. Iako, to može ići glatko, kasnije kad pogledate četku, videćete mnogo opale kose na njoj. Zato uvek krećite od vrhova pa kosu polako češljajte prema korenu", kaže ona.

žena, Kosa, Pranje Kose
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/A.M./Lepa i srećna)

Bonus video:

24:37

KVIZ-S02-EP06

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track