KOLAČ KOJI MIRIŠE NA JESEN: Ovako su nekad bake koristile pečenu bundevu: Uz malo cimeta dobićete MEKAN I UKUSAN kuglof!
Foto: Printskrin/Jutjub/Oljina Kuhinja

ukusno

KOLAČ KOJI MIRIŠE NA JESEN: Ovako su nekad bake koristile pečenu bundevu: Uz malo cimeta dobićete MEKAN I UKUSAN kuglof!

Žena -

Ni jedan kolač kao kuglof ne dopušta toliko mašte i kreativnosti. Bukvalno sve što imate u kući možete da iskoristite i stavite u kalup za kuflog i eto: dobićete neverovatno ukusan i bogat kolač.

Kuglof
foto: Printskrin/Jutjub/Oljina Kuhinja

Danas je na meniju kuglof sa bundevom, jer kako drugačije začiniti jesen. poslužite ga uz čaj ili kafu i uživajte.

Sastojci:

400 g pečene bundeve,

400 g brašna,

2 jaja,

200 g kisele pavlake,

1 prašak za pecivo,

1 vanilin šečer,

limunova korica 120 g šećera,

1 kašičica cimeta.

Priprema: 2 parčeta bundeve stavite u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta, dok je vruća izvadite kašikom i izgnječite. Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte sve ostale sastojke dobro izmiksajte i sipajte u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Pečen odmah izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

Kuglof
foto: Printskrin/Jutjub/Oljina Kuhinja

Kurir.rs/S.M.

Bonus video:

01:13

ŽENA MORA DA UZME STVAR U SVOJE RUKE JER JOJ VREME PROLAZI! Snežana Dakić iznenadila savetom: Otvoreno tražite priliku za BRAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track