SAVET SRPSKIH DOMAĆICA KAKO DA OPERETE ZIMSKU JAKNU: Svi prave OVU GREŠKU, a evo šta treba da ubacite u mašinu da bi bila KAO NOVA
Foto: Shutterstock

LAKO JE

SAVET SRPSKIH DOMAĆICA KAKO DA OPERETE ZIMSKU JAKNU: Svi prave OVU GREŠKU, a evo šta treba da ubacite u mašinu da bi bila KAO NOVA

Žena -

Iskusne domaćice imaju fantastičan trik za pranje perjanih jakni. Vrlo je jednostavno, a ukoliko budete pratili sve smernice, u jakni se neće stvoriti grudvice.

Na etiketama nekih perjanih jakni stoji upozorenje da se ne smeju prati u veš mašini, već je neophodno nositi ih na hemijsko čišćenje. Ipak, mašinsko i ručno pranje za neke jakne je dozvoiljeno, ali prilikom pranja u mašini na većini jakni se pojave grudvice perja, što u velikoj meri otežava sušenje. Žene za ovaj problem imaju genijalan trik.

zimska jakna
foto: Profimedia

Jedna devojka postavila je pitanje kako da pravilno održava svoju zimsku jaknu jer joj se prilikom pranja u mašini na 30 stepeni potpuno "izgrudvala" i "izduvala". Evo koji savet je dobila.

"Sve perjane jakne perem sa tri teniske loptice, to je pravilo. Čak i na jednoj jakni iz Amerike na etiketi na unutrašnjoj strani stoji detaljno objašnjenje. Kasnije ide u sušilicu sa sve tim lopticama (možete ovaj korak i preskočiti ako nemate sušilicu), i bude sasvim normalnog oblika kad se osuši, kao i pre pranja", napisala je jedna korisnica foruma ana.rs, a mnoge su se odmah složile da ovaj trik zaista "radi".

"Rastrese perje i jakna bude u početnom stanju kad se izvadi iz mašine i osuši. Ne skupljaju se gromuljice kao kada se pere bez loptica", pojasnila je druga članica.

Takođe, perjana jakna se tokom pranja naduje i zauzme većinu prostora unutar bubnja, zato nemojte da prepunite mašinu i perite samo jednu jaknu.

Poželjno je da jakne od perja perete tečnim deterdžentom za osetljiv veš ili pak specijalizovanim deterdžentom za ovaj tip odeće.

Veš Mašina
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:19

KURIR JUTRO POSLE DRAME ISPRED STANA IVANA I JELENE Krv očišćena, KOMŠIJE otkrile šta je usledilo jezivoj tuči a evo ko je u stanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track