DOKTOR UPOZORAVA NA BIZARNI TIK TOK TREND: Devojke čupaju kosu, ali ne znaju koliko to može da UGROZI njihovo ZDRAVLJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok/yanasemerly

NIKAKO NE RADITE OVO!

DOKTOR UPOZORAVA NA BIZARNI TIK TOK TREND: Devojke čupaju kosu, ali ne znaju koliko to može da UGROZI njihovo ZDRAVLJE! (VIDEO)

Žena -

Iako milioni ljudi širom sveta svakodnevno posećuju TikTok zbog zabave i raznih saveta, s vremena na vreme na toj platformi svoju popularnost doživi i neki bizarni savet koji se zahvaljujući deljenju korisnika brzo pretvori u "trend".

Nedavno je tako na TikToku nastao jedan bizarni "trend" nazvan "scalp popping", što je zapravo čupanje pramena kose iz korena, dok se ne čuje zvuk pucanja.

TikTok
foto: Printscreen/TikTok/yanasemerly

"Kad jako povlačite kosu u mekom tkivu između temena i lobanje nastaje zvuk "pucanja" (pop), a to može da prouzrokuje krvarenje ispod temena koje često uzrokuje i infekcije", upozorio je za portal "Tyla" direktor kožne klinike "Cosmedics" dr Ros Peri.

"Izvlačenjem kose se lako može čak i rastrgati unutrašnjost temena, što je naravno jako bolno i neprijatno, a mogu se uzrokovati i dugoročna oštećenja folikula dlake, što može da dovede i do većeg ispadanja kose", objašnjava doktor.

Osim toga, kaže, tu su i oštećenja i bolovi u vratu.

@yanasemerly

Reply to @heluvd we don’t know how it tutorial works ?

♬ original sound - Yana

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

02:04

NOV JEZIV TIKTOK IZAZOV DIGAO BEOGRADSKO NASELJE NA NOGE! Zabrinuti stanari ispričali bizarne detalje ovog nebezbednog trenda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track