LEPA I SJAJNA KOSA: Ova maska pomaže VLASIMA, a pravi se od 2 JAJETA! (RECEPT)
Foto: Profimedia

sve za lepotu

LEPA I SJAJNA KOSA: Ova maska pomaže VLASIMA, a pravi se od 2 JAJETA! (RECEPT)

Žena -

Maske za kosu koje se prave od jaja su stari recept koji su koristile žene za negovanje vlasi. Od ove maske kosa će vam biti sjajnija i gušća.

jaja
foto: Profimedia

Jaja su lako dostupna namirnica, a u njihovom sastavu najvažniji su proteini, kao i ugljeni hidrati, masne kiseline, vitamin B, kalcijum i gvođže.

Žumance sadrži vitamine A, B, D i E, a vitamini A i E posebno neguju suvu kosu, vraćajući joj sjaj i volumen, dok vitamin D pomaže u negovanju tanke lomljive kose koja je odgovorna za održanje ravnoteže kalcijuma i fosfora. Vitamini B su sjajni za podsticaj cirkulacije krvi u vlasištu, jer tako stimulišu folikule kose na rast.

Maska za rast, volumen i gustinu kose od jaja, kombinuje se sa medom i uljem čička.

Recept je vrlo jednostavan. Pored toga što će nahraniti dlaku, podstaći će i brži rast. Ovaj tretman možete primenjivati dva puta nedeljno, odnosno u onim danima kada inače perete kosu.

punđa, kosa, frizura
foto: Profimedia

Recept za masku sa jajima

U posudi umutite 2 jaja tako da budu skroz umućena, pa u smesu dodajte kašiku meda i dve kašike ulja čička. Sve sastojke dobro izmešajte i sjedinite. Potom nanesite dobijenu masku na kožu glave i temeljno izmasirajte koren kose.

Rasporedite masku od korena do vrhova, pa umotajte kosu u punđu i stavite kapu za kupanje. Držite masku oko sat vemena, a zatim nežno isperite toplom vodom i šamponom.

Ukoliko imate perut, možete napravi masku od jaja sa limunom i maslinovim uljem, a ako vam je kosa suva, napravite masku od jaja, ricinusovog ulja, meda i kefira, i nanosite na isti način kao masku za brži rast.

kosa, maska za kosu
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:05

SAMA ZA SEBE KAŽE DA JE RASPAD SISTEMA! Anastasija se snimila u NEOČEKIVANOM izdanju, kosa vezana, a lice bez ŠMINKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track