JEDNA MAMA UVELIKO PRIPREMA BOŽIĆNU TRPEPZU: Dok će se mnogi oko praznika znojiti u kuhinji, ja ću uživati u šampanjcu! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

šta vi mislite?

JEDNA MAMA UVELIKO PRIPREMA BOŽIĆNU TRPEPZU: Dok će se mnogi oko praznika znojiti u kuhinji, ja ću uživati u šampanjcu! (VIDEO)

Žena -

Kejt Hol (35) majka dvoje dece iz Orpingtona ima, kako kaže, savršen trik za pripremu božićnog ručka i večere - bez stresa.

Svesna je koliko je teško pripremiti obilne i raznolike porcije hrane za celu porodicu i prijatelje, a pogotovo kada imate dvoje male dece, pa je nakon nekoliko godina stresa za vreme praznika, smislila način da te dane provede što manje u kuhinji, a što više oko stola s najmilijima.

Za portal "The Sun" kaže kako ona ručak i večeru priprema već sada, iako se još nismo pozdravili ni sa oktobrom.

Za početak oguli i nareže krompire, a potom ih blanšira u vodi i ostavi da se ohlade. Za kraj ih spremi u kesu za zamrzavanje i spremi duboko u zamrzivač Isto uradi i sa šargarepama, karfiom, pečurkama... Kupila je već gotovu ćurku i zamrznula je zajedno sa ćuftama od luka i povrća i viršlama u lisnatom testu.

Kada dođe božićno jutro Kejt kaže da samo izvadi puno posuda za pečenje, sve posloži u njih i jedno za drugim stavlja u rernu.

"Hrana je odličnog ukusa, nema razlike između nje i one koju pripremite tog jutra."

"Posao podelim na dva dana, najčešće vikend, i svaki dan mi je potrebno otprilike tri sata za sve. Blanširam povrće i krompire, isečem meso, sve spakujem... Jedino što ne zamrzavam je majonez, salata i žele za desert. Probala sam, ali nije bilo dobro. Ne radim ovo samo u prazničnom periodu. Inače zamrzavam i sendviče za školsku užinu i puno ručkova koje jedemo - soseve, rižoto..."

Njeni prijatelji, kako kaže, misle da preteruje, ali ona je davno odlučila da želi da provede praznike bez stresa i žurbe u kuhinji.

"Suprug Met je takođe bio skeptičan, ali nagovorila sam ga da mi pomogne i shvatio je koliko je ovako jednostavnije. Ove godine kuvamo za sedam osoba, pa smo s pripremama počeli već u septembru."

Srećna je što su neki ove godine odlučili da isprobaju njenu metodu.

"Dok će se mnogi znojiti u kuhinji, ja ću na Božić uživati u čaši šampanjca."

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

04:15

RUSKA GLUMICA ODUŠEVLJENA SRBIJOM: Za samo 4 meseca naučila srpski jezik, glumi u Južnom vetru i veliki je prijatelj sa Bikovićem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track