2 NAJJEDNOSTAVNIJA NAČINA ZA ČIŠĆENJE TEPIHA: Puni su bakterija i treba ih redovno ODRŽAVATI, a evo kako najlakše to da uradite!
Foto: Profoimedia

savet

2 NAJJEDNOSTAVNIJA NAČINA ZA ČIŠĆENJE TEPIHA: Puni su bakterija i treba ih redovno ODRŽAVATI, a evo kako najlakše to da uradite!

Žena -

Tepisi su puni bakterija i prljavštine, pa bi trebalo redovno da ih čistite - posebno ako imate malu decu koja se na njima igraju. Ostavljamo vam dve metode uz pomoć kojih je najlakše da obavite posao. Jedna uključuje usisavač, druga ručno pranje, prenosi "Pure Wow".

tepih
foto: Profimedia

Ako čistite usisavačem

Prvo razmaknite sav nameštaj i uređaje. Pometite tepih kako biste uklonili površinski sloj prašine i prljavštine. Ako su na njemu neke mrlje, očistite ih sredstvima i sačekajte da se osuše.

Izvadite usisavač i povlačite ga u ravnim linijama, odozgo prema sebi. Najbolje bi bilo i da ga čistite prvo od one strane koja je najdalja izlazu iz prostorije kako biste ostavili prostor za kretanje unazad i kako ne biste hodali po delovima koje ste već očistili. Usisavajte čvrstim, ali sporijim pokretima kako biste uklonili svu prljavštinu. Postupak možete ponoviti ako je potrebno.

tepih
foto: Profimedia

Ako čistite ručno

Ovo je isto odlična opcija, ali imajte na umu da je fizički napornija i da zahteva više vremena.

Treba vam soda bikarbona, debela četka, sredstvo za čišćenje tepiha, suvi peškiri i voda.

Pospite sodu po tepihu i ostavite nekih 5-10 minuta. Usisajte ili pometite ostatke. Pomešajte 2 doze sredstva i 450 ml tople vode i poprskajte po celom tepihu. Iščetkajte tepih snažnim pokretima, namočite vodom, a zatim peškirima iscedite tečnost, što je više moguće. Ponovite postupak dok ne isperete sredstvo. Ostavite tepih da se dobro osuši.

tepih
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:08

SVE MI JE POTAMAN! SUBOTIĆEVA OTKRILA TAJNE: Evo kako joj je sa Pecom, kad Maja ulazi u Zadrugu i šta sad misli o DALILI! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track