DA LI STE SE UPOZNALI PREKO MREŽA, PRIJATELJA ILI U KAFIĆU? Istraživanje potvrdilo da se ovi PAROVI najpre razvode!
Foto: Profimedia

STRUČNJACI OTKRILI

DA LI STE SE UPOZNALI PREKO MREŽA, PRIJATELJA ILI U KAFIĆU? Istraživanje potvrdilo da se ovi PAROVI najpre razvode!

Žena -

Prema novom istraživanju, bračni parovi koji su se upoznali putem aplikacije imaju šest puta veću verovatnoću da će se razvesti od parova koji su se upoznali na fakultetu ili preko porodice i prijatelja u prve tri godine braka.

Čak i nakon sedam godina, "internet" parovi imali su 17 posto rizika od razvoda u poređenju sa samo 10 posto u odnosu na one koji su se upoznali u stvarnom životu.

Istraživanje koje je sprovela fondacija za brakove ispitala je 2.000 oženjenih odraslih u dobu od 30 i više godina i pitala gde su upoznali svog prvog supružnika.

muvanje, flert, par, restoran, dejt, sastanak, osmeh, crveno, crvena haljina, paž
foto: Profimedia

Međutim, čini se da "onlajn" sastanci nisu jedini rizik za parove, budući da je istraživanje pokazalo da do 10. godine braka, oni koji su se upoznali na radnom mestu imaju najveću stopu razvoda - 24 posto, 20 posto oni koji su se upoznali putem interneta, 19 posto koji su se upoznali u baru ili restoranu i 15 posto oni koji su se upoznali preko porodice, prijatelja ili suseda.

žena, par, tužna, muškarac, veza, prevara
foto: Profimedia

"Uzimajući u obzir pol, dob i zanimanje, izgledi za razvod u prve tri godine braka bili su šest puta veći među onima koji su se upoznali putem interneta u odnosu na one koji su se upoznali preko porodice, prijatelja ili suseda. Ove se razlike nisu ponovile u analizama od pet, sedam ili deset godina. U svakom od ovih razdoblja nije bilo značajnih razlika u riziku od razvoda u zavisnosti od toga gde su se parovi upoznali", objasnili su istraživači.

Zašto postoji veći rizik od razvoda za par koji se upoznao putem interneta? Istraživači sugerišu da je jedna od mogućnosti za ova otkrića da se parovi koji se upoznaju na internetu venčaju 'kao relativni stranci'. "Prikupljanje pouzdanih informacija o dugoročnom karakteru osobe s kojom izlazite ili se venčate očito je teže za parove koji se upoznaju na internetu bez zajedničkih prijatelja ili porodice ili druge zajednice", stoji u izveštaju.

par, veza, razvod, svađa
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Metro

Bonus video:

03:29

OVO SU NAJSREĆNIJE KUĆE U SRBIJI: Parovi iz Vojvodine nisu mogle da imaju decu, a onda im rode donele čak SEDAM ZLATNIH MALIŠANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja