NAJUKUSNIJI ZIMSKI DESERT GOTOV ZA 15 MINUTA: Od ovih CIMET ROLNICA zastaje dah, a za testo su potrebna 2 SASTOJKA (VIDEO, RECEPT)
Foto: Profimedia

kuhinja

NAJUKUSNIJI ZIMSKI DESERT GOTOV ZA 15 MINUTA: Od ovih CIMET ROLNICA zastaje dah, a za testo su potrebna 2 SASTOJKA (VIDEO, RECEPT)

Žena -

Cimet rolnice su neizostavan zimski desert koji od sada možete napraviti u samo 15 minuta. Naime, tajna je u tome da se testo pravi od samo dva sastojka - brašna i grčkog jogurta, bez kvasca i jaja.

cimet rolnice
foto: Profimedia

Sastojci za testo:

  • 180 grama grčkog jogurta
  • 150 grama self rising brašna (možete ga napraviti sami, samo pomešajte: 150 grama glatkog brašna, 1,5 kašičicu praška za pecivo i četvrtinu kašičice soli)

Sastojci za glazuru i fil

  • 30 grama neslanog maslaca (otopljenog)
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 6 kašičica šećera u prahu
  • 4 kašičice mleka (bilo kog)
cimet rolnice
foto: Profimedia

Priprema:

Da biste oblikovali testo, pomešajte grčki jogurt i mešavinu brašna. Testo stavite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte u pravougaonik debljine oko pola centimetra.

Otopljeni maslac pomešajte sa šećerom i cimetom kako biste napravili nadev. Zatim nadev rasporedite po celom testu, te ostavite razmak na vrhu.

Testo čvrsto zarolajte, ali budite nežni da se ne lomi, a zatim ga zgnječite i odsecite krajeve. Isecite testo nožem na pet jednakih delova.

cimet rolnice
foto: Profimedia

Stavite rolice s cimetom u posudu za pečenje i pecite ih na 160°C stepeni 15 minuta, dok vrhovi ne poprime lagano zlatno smeđu boju. Za preliv pomešajte šećer u prahu i mleko dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte glazuru preko toplih rolnica i poslužite.

- Moj glavni savjet je da testo ne prepečete i ne premesite. To će rezultirati time da će testo postati gušće i žilavije teksture - rekla je Hed, piše "Insider".

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:28

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (treći deo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track