NIJE SAMO ZAČINSKA BILJKA: Ruzmarin je eliksir za kožu i kosu
Foto: Profimedia

ETERIČNO ULJE

NIJE SAMO ZAČINSKA BILJKA: Ruzmarin je eliksir za kožu i kosu

Žena -

Najviše ga koristimo kao začin, ali njegovo eterično ulje može doneti brojne dobrobiti našem organizmu

Eterično ulje ruzmarina već godinama se koristi u aromaterapiji, prirodnoj kozmetici, za negu kože sklone celulitu i kao pomoć pri inhalaciji i pročišćavanju prostora.

Ukoliko imamo problema s respiratornim sistemom, upalom sinusa ili tokom sezona prehlade i gripa, dodavanje nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina u vodu za inhalaciju pokrenuće iskašljavanje i otpušiti nos.

Šta leči Eterično ulje ruzmarina poseduje izrazito jaka lekovita svojstva za negu kože i kose, ali se ne sme koristiti nerazređeno. Ukoliko planirate da ga koristite za neke od navedenih dobrobiti ili nanosite na kožu, pomešajte ga s kvalitetnim biljnim uljem ili dodajte u domaće recepte. Ovo ulje vam može pomoći u lečenju slabe cirkulacije (masaža), kože sklone aknama, bolova u mišićima i zglobovima (masaža), peruti, celulita i strija (masaža), u detoksikaciji kože.

kosa, ruzmarin
foto: Profimedia

Kombinovanje ulja za bolje rezultate Kako bi se podstakla cirkulacija i poboljšao kvalitet kože, preporučuje se svakodnevna masaža čiste kože za najbolje rezultate, a neka od biljnih ulja u kojima možete razrediti eterično ulje ruzmarina su ulje jojobe, makadamije, badema ili lešnika. Kako biste najbolje iskoristili delovanje ruzmarina za kosu, dodajte njegovo eterično ulje u domaće maske za kosu, svoj omiljeni šampon za kosu ili masirajte koren kombinacijom biljnog ulja za negu i eteričnog ulja ruzmarina. Ovo ulje idealno je za sprečavanje opadanja kose jer podstiče cirkulaciju i dovod hranjivih materija do folikula kose kako bi se one ojačale.

(Foto: Profimedia)

12:05

ZA SVAKU BOLJKU IMA LEK! Neša pravi pljeskavice od CRVA, servira ŽIVE BUBE, a u njegovom restoranu NE MOŽEŠ da nađeš mesto (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track