AKO NISTE ZNALI: Evo šta gosti prvo primete kada uđu u našu kuću
Foto: Profimedia

UŠTEDITE VREME

AKO NISTE ZNALI: Evo šta gosti prvo primete kada uđu u našu kuću

Žena -

Stručnjaci su otkrili zanimljive činjenice koje će nam pomoći i uštedeti vreme na detaljnom spremanju celog stana.

Ako želite da impresionirate goste, dovoljno je da dobro izglancate pod u kuhinji

Kada nam gosti najave svoj dolazak, obično se za njih i ostavljanje utiska blistave kuće pripremamo danima. Želimo da sve bude na svom mestu i često provedemo dosta vremena u sređivanju. A šta gosti prvo primete kad uđu u našu kuću, otkrilo je istraživanje.

Dobro provetrite dom

Bilo da je dobar ili loš, miris je prvo što se oseti kada uđete u nečiju kuću. Zato dobro provetrite sve prostorije. Kada u kuću uđe svež vazduh, možete dodatno da je zamirišete, ali birajte isključivo citrusne note koje svima prijaju.

provetravanje
foto: Shutterstock

Pokupite razbacane stvari

Prostorija u koju ćete primiti goste je sigurno dnevni boravak. Tamo ćete uz šolju čaja ili kafe razgovarati satima, a ono što ulaskom u ovu prostoriju gosti prvo primete su razbacane stvari. Normalno je da vam nije uvek sve cakum-pakum, ali kada dolaze gosti, nije lepo da vide fotelje zatrpane stvarima. Čak i u malom prostoru naći će se mesto da sklonite veš koji čeka na peglanje.

Oribajte kupatilo

Ako nemate vremena za ostalo, neka kupatilo bude prva prostorija koju ćete srediti. Ne zaboravite da oribate toalet i lavabo, usijate ogledalo, stavite peškir za gosta i proverite da li ima papira.

čišćenje, kupatilo, domaćica
foto: Profimedia

Počistite za ljubimcem

Vama je možda svejedno, ali dlake vašeg kućnog ljubimca mogu da budu neprijatno iznenađenje za goste. Zato, ako imate macu ili psa, pređite posebnom četkom ili vlažnom krpom bar prostor za sedenje.

Kuhinja

U kuhinji najviše pažnje privlači sam pod. Dakle, ako želite da impresionirate goste, dovoljno je da dobro izglancate pod ili kupite neki zanimljiv tepih. Nakon poda, pažnju su privukli kuhinjski ormarići, a potom i radna ploča.

Devojka, Kuhinja, Čišćenje
foto: Shutterstock

Spavaća soba

U slučaju da vam dolaze gosti koji će spavati kod vas, trebalo bi da im obezbedite udoban boravak. Najviše pažnje privući će posteljina, naročito ona sveže oprana, ali i sam krevet. Samo nekolicini će pažnju privući ormar ili ukrasni jastuci.

(Foto: Profimedia)

Bonus video:

02:18

DANIJELA (30) JE PRVA ŽENA VATROGASAC U NOVOM SADU: Strah vas gura napred da sve odradite baš kako treba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track