KISELI KUPUS ZA 2 DANA? Postoji trik kako to uraditi i mnogo je DOBAR!
Foto: profimedia

što da ne

KISELI KUPUS ZA 2 DANA? Postoji trik kako to uraditi i mnogo je DOBAR!

Žena -

Nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu? A sarmu biste ipak jeli, onu domaću? Rešenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sledeći način koji je baš zanimljiv i brz.

kupus
foto: profimedia

Glavicu kupusa očistite od suvišni liski, i izdubite koren. U udubljenje uspite sirće (otprilike mala kafena šoljica) pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus! Priprema sarme može da počne!

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

kupus, raso, kiseli kupus
foto: Shutterstock

Bonus video:

09:21

NE ZANIMA ME POPULARNOST! Popularna glumica čezne za izazovom: TEK ME ČEKA ŽIVOTNA ULOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track