8 POSTO ŠANSI SU MI DAVALI DA ĆU DOŽIVETI OVAJ BOŽIĆ: Uspela sam, ali želela bih da ih dočekam još i slavim sa svojom DECOM! FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

potresno

8 POSTO ŠANSI SU MI DAVALI DA ĆU DOŽIVETI OVAJ BOŽIĆ: Uspela sam, ali želela bih da ih dočekam još i slavim sa svojom DECOM! FOTO

Žena -

U decembru 2016. godine majci dvoje dece, novinarki i voditeljki Debori Džejms iz Velike Britanije, dijagnostikovan je neizlečiv rak creva.

Lekari su joj tad rekli da su još šanse da živi još pet ili malo više godina samo osam posto. Pet godina je postalo njeno zastrašujuće merilo, a taj datum na koji se fiksirala poslednjih godina, je sledeće nedelje. Uspela je uprkos svim izgledima.

- Oplakivala sam sve događaje za koje sam mislila da ću ih propustiti; kao moj 40. rođendan, odlazak dece u srednju školu, proslava još jednog Božića, novi ukrasi na jelki. A, sad me evo tu, proslavila sam svoj 40. rođendan, ispratila sam decu u novu školu i spremna sam proslaviti još jedan Božić s rakom - ispričala je Debora koja obožava božićne ukrase.

- Opsednuta sam njima i svake godine biram nove i svaki ima svoju priču. Duboko u sebi, pravi razlog zašto su oni tako posebni za mene je to da su čarolija koju želim ostaviti iza sebe. Ako ja ne stignem do sledećeg Božića, moja kolekcija ukrasa hoće. Zamišljam svoju decu kako ih zajedno raspakuju i smeju se kako je njihova mama bila prezadovoljna i koliko je volela Božić. Za taj prvi Božić bez mene, nadam se da će im svetlucavi nered izmamiti osmeh na lica - rekla je Debora.

Dodala je i kako svom suprugu ne može dovoljno zahvaliti.

- Previše je puta morao glumiti tatu, mamu, staratelja, negovatelja. On me vuče kroz najmračnija vremena - priznala je.

Najbolji savet koji je dobila je da ide korak po korak.

- Pre samo šest meseci ideja o Božiću i mom petogodišnjem jubileju činila se nedostižnom. Lekovi koji su me održavali na životu prestali su delovati. Imala sam hitnu operaciju žuči, zatim je usledio prvi napad sepse, nakon čega je usledila hemoterapija - otkrila je i dodala da je pre šest tnedelja ponovno završila u bolnici nakon što se probudila s osećajem umora.

- Bila sam toliko slaba. Suprug me morao fizički nositi do auta i u bolničku ambulantu. Testovi su kasnije pokazali da se borim protiv tri vrste bakterija u krvotoku. Infektivni kolitis je izazvao sepsu. Želudac mi je narastao do te mere da sam izgledala kao u devetom mesecu trudnoće - rekla je.

Trenutno se još oporavlja i priznaje da ima dana kada više ne može i želi odustati.

- Što duže živite s neizlečivim rakom, iscrpljujete se više. Dajem sve od sebe da živim život punim plućima, ali ova bolest ima način da život pretvori u haos bez upozorenja - kaže i dodaje da se još nije vratila na hemoterapiju jer je njeno telo previše slabo da bi to moglo podneti.

- Iako mi postaje sve teže, opet zasučem rukave i spremna sam podneti sve što mi 2022. donosi. Sve što želim od Deda Mraza ove godine je videti još jedan Božić nakon ovoga. Moja božićna želja je da mi se zdravlje poboljša, a moje čudo bi bilo da više nemam rak. Možda je ovo samo jedan od mnogih Božića koji stoje ispred mene. To bi stvarno bilo moje božićno čudo - rekla je za kraj Debora.

(Kurir.rs/A.M./The Sun)

Bonus video:

01:38

NOVA PESMA DANICE KRSTIĆ! Kragujevčanka koja etno muziku vraća na velika vrata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track