RUSKA TORTA OD MEDA NA KOJU NIKO NE OSTAJE IMUN! Dodajte mrvicu cimeta i oraščića i dobićete IDEALNU poslasticu! (RECEPT)
Foto: Printscreen/youtube/Moja mala kuhinja

PRAZNIČNA TRPEZA

RUSKA TORTA OD MEDA NA KOJU NIKO NE OSTAJE IMUN! Dodajte mrvicu cimeta i oraščića i dobićete IDEALNU poslasticu! (RECEPT)

Žena -

Glavna zvezda ruske svečane trpeze - torta sa korama od meda! Šest mekih biskvita sa raskošnim filom od griza i neizostavna čokolada, kombinacija je koja ne može da omane.

Ako još uvek niste odabrali jelovnik za prazničnu trpezu, ova torta će biti pun pogodak.

torta
foto: Pritnscreen

Kore:

1 jaje

150 g šećera

3 kašike mleka

2 kašike meda

1 kašika masti

300-350 g brašna

kašičica sode bikarbone

malo cimeta

malo narendanog muskatnog orašćića

Fil:

1 l mleka

250 g šećera

10 kašika griza

250 g margarina

Glazura:

100 g čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Testo: Jaja, šećer, med, mast, mleko, sodu bikarbonu, cimet i muskatni oraščić pomešati i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje, dok ne provri. Ostaviti da se potpuno ohladi. Dodati brašno i umesiti testo. Testo podeliti na 6 delova i svaki tanko razvaljati na masnom papiru. Iseći 6 krugova iste veličine, a od viška testa napraviti sedmi krug, tj. koru. Po dve kore stavljati na obrnutu stranu tepsije i, zajedno s papirom, peći u zagrejanoj rerni, na 170°C oko 4 minuta (ne smeju da potamne). Vruće kore s papirom slagati jednu na drugu i pritisnuti ih težim predmetom.

Fil:

Skuvati mleko sa šećerom, pa dodati griz. Kuvati uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Dodati margarin i dobro umutiti mikserom. Nafilovati kore i celu tortu premazati ostatkom fila. Ostaviti tortu da odstoji nekoliko sati, da kore omekšaju. Rastopiti čokoladu sa uljem i glazirati tortu.

Ruska torta
foto: Printscreen/youtube/Moja mala kuhinja

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 21.12.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track