IZA VAS JE BURNA I PIJANA NOĆ: Dan posle vas ubija MAMURLUK, a ove stvari mogu bar malo da vam olakšaju PATNJU!
Foto: Shutterstock

puca glava

IZA VAS JE BURNA I PIJANA NOĆ: Dan posle vas ubija MAMURLUK, a ove stvari mogu bar malo da vam olakšaju PATNJU!

Žena -

U danima praznika i veselja mnogi od nas dopustiće sebi po koju ćašicu više. Ako i vi imate takav plan onda obavezno pročitajte šta je to što vam može pomoći ako se ujutru posle slavlja probudite sa mamurlukom i glavoboljom.

Voda

Alkohol je diuretik što znači da odvodi vodu iz tela, a to može dovesti do dehdratacije. Voda je nabolji izbor jer će nadomestiti nedostatak tečnosti što će sprećiti glavobolju.

voda
foto: Shutterstock

Čaj od đumbira ili nane

Istraživanja pokazuju da čaj od đumbira smanjuje osećaj mučnine. Čaj od nane je blag, pa ga mogu piti i trudnice, a ima isti efekat.

čaj, piju čaj, ljudi
foto: Profimedia

Sok od kiselih krastavaca

Kisela tečnost sadrži sirće, so i vodu, koji može pomoći da utolite žeđ i napunite se elektrolitima i natrijumom do potrebnog nivoa. Soka možete piti i pre polaska u grad, odnosno pre nego što počnete da pijete ili podeliti u dva dela. Većio deo pošpijte pre ispijanja alkohola drugi nakon.

žena, grlo, Bolovi, caj, šolja
foto: Shutterstock

Hrana koja pomaže

Banana, kivi i spanać

Ovo voće i povrće bogato je kalijumom, važnim elektrolitom koji se nestaje kao posledica diuretičkog efekta alkohola. Ako vam se ne jede salata nakon pijane noći, stavite sve u blender, dodajte jogurt i napravite šejk koji će vam pomoći.

Banana
foto: Profimedia

Jaja

Jaja su puna amino kiselina kao što su cistein i taurin. Turin pomaže rad jetre i sprečava oboljenja ovog važnog organa. Cistein smanjuje dejstvo acetaldehida, hemikalije koja je odgovorna za glavobolju.

Jaja
foto: Profimedia

Kokošija supa

Kokošija supa nadomestiće nedostatak natrijuma i vode u organizmu kao posledice dehidratacije nastale usled pijanstva. Piletina i povrće takođe sadrže cistein, pa značajno olakšavaju rad jetre. OVSENA KAŠATopla činija ovsene kaše ima dosta esencijalnih nutrijenata kao što su vitamin B , kalcijum, magnezijum i gvožđe. Ovas može da vam pomogne da neutrailšete kiseline u organizmu i podiže nivo šećera u krvi , dajući vam instant osećaj energije.

supa, kuhinja, recept
foto: Profimedia

Bonus video:

07:12

POSAĐENO JE PREKO 120.000 SADNICA! Ana Rebić otkriva šta će nas sve očekivati u narednoj godini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track