GDE STAVITI SLIKE NAJDRAŽIH? Svuda, ali samo ako su URAMLJENE!
Foto: Shutterstock

porodične fotografije

GDE STAVITI SLIKE NAJDRAŽIH? Svuda, ali samo ako su URAMLJENE!

Žena -

Svaki deo stana, od kuhinje do spavaće sobe, od polica do komoda, mesto je za fotografije onih koje volite. Ispunite njima prostor i krenite na sentimentalno putovanje.

Detalji koji domu daju toplinu nisu samo velike stvari već i - detalji. Koliko nas je puta opčinilo mnoštvo skladno postavljenih fotografija članova nečije porodice na koje odmah pada pogled. Nije im mesto samo u albumima, već i u mnogim delovima stana, gde nas lica onih koje volimo ispunjavaju srećom. Postoji bezbroj dizajnerskih pravila i saveta kako i gde postaviti takve uspomene, ali držite se svog ukusa i svojih želja. To je vaš lični pečat, odraz stila prema prostoru u kome živite, kao i onima koji su vam najdraži.

Prvo i osnovno - ne držite nigde neuramljenu fotografiju. Nije lepo samo da je prislonite uz neki predmet. Svaka treba da bude uramljena. U zavisnosti od mogućnosti, ramovi bi trebalo da budu drveni, stakleni ili srebrni. Naravno, postoje i novi materijali koji su kombinacija odlične plastike.

Fotografije
foto: Profimedia

Dnevna i spavaća soba najčešća su mesta gde kačimo ili stavljamo porodične fotografije. Ako u dnevnoj sobi imate kamin - već znate da je ploča kamina rezervisana za lepe predmete i porodične fotose. Tu nema velikih eksperimenata.

Takođe, police s knjigama uvek imaju prostora da fotografije stavite ispred knjiga. Bitno je da ne budu sve u istoj ravni, već ih rasporedite jednu iza druge, ali da se vide. Ukoliko imate policu iznad televizora, nekoliko fotografija, uz ostale dekorativne detalje i sitnice, daće sobi posebnu atmosferu.

Fotografije
foto: Profimedia

Noćni stočić pored kreveta jedno je od tradicionalnih mesta gde svako drži sliku bića koje mu je drago, ili nekoliko njih. Od vaših godina zavisi hoće li to biti neko koga više nema, ali je uvek u mislima. Neko u dnevnoj ili spavaćoj sobi ima poseban sto ili finu komodu na kojoj su slike preminulih rođaka ili prijatelja. To je već pitanje emocija i verovanja.

Trpezarija je deo stana gde iznad stola za ručavanje slobodno možete da postavite koliko god hoćete porodičnih fotografija. Imaćete osećaj da obedujete u najboljem društvu.

Fotografije
foto: Shutterstock

Kuhinja će izgledati potpuno drugačije ako, recimo, iznad mašine za sudove stavite makar jednu fotografiju.

Radni sto je idealno mesto za fotografije. Ako je sto prislonjen uza zid, poređajte sve one koje odaberete, a ako je pored prozora, mesto im je na stolu, u uglovima gde neće smetati dok radite.

Dugačak hodnik ili zid koji kraj stepeništa vodi na gornji sprat može da postane prava galerija! I velike i male fotografije mogu da se postave bukvalno svuda. Ipak, držite se pravila da u centar stavite veliku, a oko nje poređajte manje slike. Ako ste umetnička duša, velike uramljene fotografije možete da prislonite na pod hodnika ili zida. Još ako uspete da svi ramovi budu u jednoj boji, utisak je fantastičan!

Fotografije
foto: Shutterstock

Ako imate velika staklena vrata, ona su jedino mesto gde neuramljene fotografije možete selotejpom da povežete u celinu koju ćete staviti iza stakla, u zavisnosti od veličine. Jedno krilo tako ukrašenih vrata vredeće vam više od umetničkog platna.

Kurir.rs/Ljilja. Jorgovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track